Yaşlanma Karşıtı Kremler İçin Uygun Yaş Hangisi?

Yıllardır, güzellik ürünlerinin sergilendiği reklamlarda “yaşlanma karşıtı” kavramı yaygın olarak kullanılmaktadır. Güneşe aşırı maruz kalma, sağlıksız yaşam tarzı, kirlilik, yetersiz uyku ve stres, başta yüz derisi olmak üzere cildin dokusuna zarar veren ve cilt yaşlanmasına en çok katkıda bulunan etkenlerdir.

Haber Merkezi / Yaşlanmanın erken belirtileri arasında kuru cilt, ince kırışıklıklar, düzensiz cilt tonu, pürüzlü doku, görünür gözenekler ve leke bulunur.

Artan “mükemmel” görünme arzusunu karşılamak için her gün yaşlanma karşıtı ürünler de dahil olmak üzere pek çok sayıda çözüm geliştirilmektedir. Yaşlanma karşıtı kremler, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmede muazzam bir yardımcıdır.

Yaşlanma karşıtı ürünlerde alfa ve beta hidroksi bileşikleri, retinol ve A ve C vitaminleri bulunmaktadır. Bu tür yaşlanma karşıtı çözümleri cilt bakımı rutininize dahil ettikten sonra daha pürüzsüz bir dokuya yeniden kavuşabilirsiniz.

Yaşlanma karşıtı kremlerin faydaları

Cildin parlaklığını arttırır, cildin parlaklığın kaybolması ve gözle görülür semptomların ortaya çıkması cilde daha yaşlı bir görünüm veren birçok faktörden ikisidir. Etkili bir yaşlanma karşıtı krem, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmayı kolaylaştırır.

Cildin nemlenmesi ve sıkılaşması

Aşırı cilt kuruluğu, cilt sıkılığının ve esnekliğinin kaybı gibi yaşlanma belirtileri çok yaygındır. Yaşlanma karşıtı kremlerin sürekli kullanılmasıyla bu sorunların çözüldüğü söylenmektedir.

Yüzdeki lekeleri ve renk bozulmalarını önler

Güneş kremi, cildinizi UVA ve UVB ışınlarından koruyarak yaşlılık lekelerini ve olası renk bozulmalarını önler. Genellikle cilde zarar veren hücrelere karşı savaşan E ve C vitaminleri gibi antioksidanlar içerir. Düzensiz pigmentasyon krem ​​kullanılarak tedavi edilebilir. Özellikle uzun süre güneş altındaysanız, her iki saatte bir güneş kremi ve yaşlanma karşıtı losyonu yeniden uygulayın.

Öz güveninizi artırır

Yaşlanma karşıtı rutinlerin hem fiziksel görünümünüz hem de psikolojik sağlığınız için avantajları vardır. İyi görünmeniz için sizi motive eder ve kendinize olan güveninizi artırır.

Herkes zorluklarla karşılaşır ve kendinizi erken yaşlanma belirtilerine karşı koruma hakkınız vardır. Hem içeriden hem dışarıdan sağlıklı kalmak sizin sorumluluğunuzdadır ve bu nedenle daha genç görünmek için yaşlanma karşıtı kremleri seçmek mantıklı bir karardır.

Daha sağlıklı olmaya

Domino etkisi genel sağlığınız için geçerlidir çünkü özgüveninizi artırır. Görünüşünüzü kabul etmek, sosyal utangaçlığınızı bırakmanızı ve daha dışa dönük olmanızı sağlar.

Yaşlanma karşıtı kremler için uygun yaş

İnsanların yaşlanma karşıtı kremleri 20’li yaşların sonunda ve 30’lu yaşların başında kullanmaya başlaması önerilmektedir. Yaşlanma belirtilerini fark etmeden önceki birkaç yıl.

Yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan önce yaşlanma karşıtı krem ​​kullanmaya başlarsanız, yaşlanma sürecini yavaşlatma avantajına sahipsinizdir.

“Kendinizle ilgilenmeye başlamak için asla erken değildir”. Doğru cilt bakım rutini ve sağlıklı alışkanlıklar, 30’lu yaşlardan sonra bile genç görünümünüzü korumanızı garanti etmenin mükemmel yollarından ikisidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir