Vegan Et Nedir Ve Gerçek Etten Daha Mı Sağlıklıdır?

Gerçek et gibi görünen vegan etler bir kez daha gündemde. Bitki bazlı et kavramı Amerika’da başlarken, kısa zamanda tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’de bu trenden nasibini aldı. Vegan etler ülkemizde de giderek popüler hale geliyor.

Haber Merkezi / Bu tür etler, hayvansal etlerinin özelliklerini taklit eder. Et lezzetini kaybetmek istemeyen veganlar için birçok şirket vegan et üretmeye başladı.

Vegan etler, ölçülü ve dengeli bir beslenmenin parçası olarak yenildiğinde genellikle daha sağlıklı kabul edilir. Vegan etlerin besin içeriği hakkında konuştuğumuzda ise, içinde daha fazla protein, daha az doymuş yağ ve daha az kolesterol bulunmaktadır.

Ancak, vegan etler hayvansal kökenli etlere göre daha yüksek sodyum içeriğine sahiptir ve bu da onları lezzetli kılmak ve raf ömrünü uzatmak için kullanılır. Bu durum, bitki bazlı etlerin veya vegan etlerin ölçülü olarak yenmesinin tek nedeni olabilir. Vücudunuzda biriken fazla sodyum, felç ve yüksek tansiyon riskini artırabilir.

Vegan eleri hayvansal kaynaklı etlerle karşılaştırırsak, şüphesiz ondan daha sağlıklıdır ancak ölçülülük ve denge burada anahtardır. Vegan etleri her zaman ölçülü tükettiğinizden ve aşırıya kaçmadığınızdan emin olmalısınız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir