TKDF Açıkladı: 2023’te 227 Kadın Cinayeti İşlendi

2023 yılının ilk 7 ayında öldürülen kadın sayısı 227’ye ulaştı. Kadınların 65’i birlikte yaşadığı erkek, 36’sı boşanma aşamasında olduğu erkek, 29’u, aile içindeki erkek, altısı kardeşinin veya annesinin bağlantılı olduğu erkek, 20’si tanıdığı erkek, üçü kimliği belirlenemeyen erkek tarafından katledildi.

Kadınların 99’u ateşli silah, 49’u kesici alet, 18’i yüksekten düşme, sekizi boğularak öldürülürken, 53 kadının nasıl öldüğü ise tespit edilemedi.

Temmuz ayında ise 33 kadın cinayeti işlendi. Bu ölümlerden 5’i hala şüphesini korurken, 28’inin cinayet olduğu kesinleşti. Öldürülen kadınların 11’i evli, 12’si bekar, 4’ü boşanmış, 1’i ise dini nikahlı olarak kayıtlara geçti. 5 kadının medeni hali ise bilinmiyor. Katledilen en yaşlı kadın, henüz 60’ındaydı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) , 2023 Temmuz Kadın Cinayetleri Raporu’nu açıkladı. ANKA’nın aktardığına  Türkiye’de temmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürülürken, beş kadının ölümü ise “şüpheli ölüm” olarak kayıtlara geçti.

Rapora göre; kadınlardan 13’ü birlikte yaşadığı erkek, yedisi ayrılma aşamasında olduğu erkek, biri kız kardeşinin ya da annesinin bağlantılı olduğu erkek, ikisi tanıdığı erkek tarafından öldürüldü. Kadınların 22’si ateşli silah, beşi kesici alet, ikisi yüksekten düşme, ikisi de boğularak katledildi. İkisinin ölüm şekli ise tespit edilemedi.

Rapora göre, bu yılın ilk 7 ayında öldürülen kadın sayısı 227’ye ulaştı. Söz konusu kadın cinayetlerinden 68’i “şüpheli ölüm” olarak kayıtlara geçti. Kadınların 65’i birlikte yaşadığı erkek, 36’sı boşanma aşamasında olduğu erkek, 29’u, aile içindeki erkek, altısı kardeşinin veya annesinin bağlantılı olduğu erkek, 20’si tanıdığı erkek, üçü kimliği belirlenemeyen erkek tarafından katledildi.

Kadınların 99’u ateşli silah, 49’u kesici alet, 18’i yüksekten düşme, sekizi boğularak öldürülürken, 53 kadının nasıl öldüğü ise tespit edilemedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir