Avrupa Konferans Ligi’nde Türkiye Gecesi: Temsilcilerimiz Play-off Turunda

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Konferans Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor rakiplerini eleyerek adlarını play-off turuna yazdırdı.

Haber Merkezi / UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu maçında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 17’de İrfan Can Kahveci’nin attığı golle 1-0 önde tamamlamayı başardı.

Ev sahibi Maribor’da 32. dakikada Jakupovic’in kullandığı penaltı vuruşunda İrfan Can Eğribayat gol izni vermedi. Karşılaşmanın 66. dakikasında Fenerbahçe ve Maribor tribünleri arasında yaşanan gerginlik nedeniyle karşılaşma uzun bir süre duraklatıldı.

Mücadelenin yeniden başlamasının ardından Fenerbahçe 90+20’de Sebastian Szymanski ve 90+23’te Dusan Tadic’in attığı gollerle rakibini 3-0 yenerek bir üst tura yükselmeyi başardı.

Beşiktaş Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Neftçi Bakü, Emin Makhmudov’un 36. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının başında as oyuncularını oyuna alan Beşiktaş, 57. dakikada Vincent Aboubakar’ın attığı golle skorda eşitliği sağladı.

Beşiktaş’ta Jackson Muleka, 71. dakikada kaydettiği golle takımını 2-1 öne geçirdi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı. Deplasmanda oynan ilk maçı da 3-1 kazanan Beşiktaş, bu sonucun ardından toplamda 5-2’lik skorla play-off turuna yükseldi.

Adana Demirspor, 3. ön eleme turu rövanş maçında Hırvat temsilcisi Osijek ile karşılaştı. Kendi sahasında oynadığı ilk maçı 5-1 kazanan Mavi Şimşekler, deplasmanda oynadığı maçta rakibine 3-2’lik skorla mağlup olmasına rağmen bir üst tura yükselmeyi başardı.

Ev sahibi ekibin gollerini 43’te Darko Nejasmic, 59’da Nijo Caktas ve 82’de penaltıdan Sime Grzan kaydetti. Temsilcimizin mücadeledeki golleri ise 31. dakikada Yusuf Sarı ve 90+1’de Yusuf Erdoğan’dan geldi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir