Sırrı Süreyya Önder: Bir Oy Piroya, Bir Oy Siro’ya

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere dair değerlendirmede bulunan Sırrı Süreyya Önder, “Sayın Kılıçdaroğlu övgüsü çok yapmış oldum… Hemen sloganımı gireyim, ‘Bir oy piroya, 1. bölgede siroya..’ Kendimi kastediyorum.. Bir oy Yeşil Sol partiye, bir oy Kılıçdaroğlu’na…” dedi.

Önder, açıklamasının devamında, “Seçimin ikinci tura kalma ihtimali olabilir. Şu an durum dengede görünüyor. 1 puan önde olmanız kimseyi rahatlatamaz. Kürt halkı duygusal bir halktır” ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti’den İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder, T24’ten Candan Yıldız’ın sorularını yanıtladı.

Sahadan izlenimleri sorulan Önder , “Sahada ancak kendi durumuzu görebiliriz. Sahaya bakarak ülkeyi analiz edecek deha göremedim. Ama ipuçlarını görebiliriz. Benim gözlemlediğim değişim arzusu çok yükselmiş ve bir iradeye dönmüş. Ben değişim arzusunun toplumsal yaygınlık anlamında çok yüksek olduğunu görüyorum.İvmelenme dediğimiz şey çok hızlanır. Bu dönemlerde oylar kümeler halinde gider… ” dedi.

“Beka ve terör söylemi, soğanı ve şehadeti yan yanma anma gereksizliği artık iş görmüyor” diyen Önder sözlerine şöyle devam etti: “Bindirilmiş kıtaları seferber edebilirsiniz ama toplumun genelinde hiçbir frekansı titretmiyor.

Kılıçdaroğlu, Alevilik ve Kürtler üzerine video yaptığında milyonca insanın gönül teline dokundu. Kimi bir sızı olarak, kimisi rahatlama olarak… Ben çok ağlayan insan gördüm… Alevilik videosuyla ilgili…

Buna ağlayan sadece Alevi değil. Başka bir derde derman çabası gördüğünde kendi derdi sağatılıyormuş gibi hisseder… Meşhur Yavuz Tuğrul filmindeki gibi “Bu türküye ağlamak için Türkçe bilmek gerekmez…”
Olay böyle bir noktada…

“Bir oy piroya, bir oy Siro’ya”

Sayın Kılıçdaroğlu övgüsü çok yapmış oldum… Hemen sloganımı gireyim, ‘Bir oy piroya, 1. bölgede siroya..’ Kendimi kastediyorum.. Bir oy Yeşil Sol partiye, bir oy Kılıçdaroğlu’na…

Seçimin ikinci tura kalma ihtimali olabilir. Şu an durum dengede görünüyor. 1 puan önde olmanız kimseyi rahatlatamaz. Kürt halkı duygusal bir halktır.

“Kürt seçmen ikinci turda isteksizleşebilir”

Sol sosyal demokrat seçmene ricam ve uyarımdır; ikinci tura kalması ihtimaline binaen Kürdün hatırını yıkmayın. İkinci tura kalırsa ve Kürt seçmen kendisinin gösterdiği dayanışmayı sol sosyal demokrat çevreden görmezse isteksizleşebilir ikinci turda… Van’dan Diyarbakır’dan Kılıçdaroğlu’na yüzde 90’lara varan destek çıkarken burada da bize bunun altında bir destek biraz ayıp olur. (‘Stratejik oydan söz ediyorsunuz değil mi sorusu üzerine) Tabii ki…

“Dostluklar kolayından yara alır ama toparlanma zemini her zaman vardır”

(Ahmet Şık’la konuşabildiniz mi) Hayır ama seçim bittikten sonra Ahmet dahil tüm arkadaşlarımızla konuşuruz. Ahmet, Gezi’de fişeği yediğinde aynı fotoğraf karesi içindeydik. Bu dostluklar kolayından yara alır ama toparlanma zemini her zaman vardır. Bu kişisel değil siyaseten… “

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir