Siirt: Hadrianus Kilisesi

Hadrianus Kilisesi; Siirt’in Merkez İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür. İl merkezine 3 km. mesafededir.

Tarihsel turizm kaynakları arasında yer alan kiliseler önemli dini yapılardır. Bu yapıların tarihi ve mimarisi turizm bakımından ilgi çekicidir. Siirt ve çevresinde çok sayıda kilise bulunmakla birlikte, bunlar büyük oranda yıkılmış ve kullanılamaz durumdadır.

Hadrianus Kilisesi de Siirt’te bulunan önemli dini yapılardandır. Deyr Mir Yakup Manastırı’na yakın bir konumda bulunan önemli bir turizm kaynağıdır. Kilisenin ana duvarlarının büyük kısmı günümüze kadar sağlam ulaşmakla birlikte, kilisenin giriş kısmı, kuzey ve batı kenarları neredeyse tamamen yıkılmış durumdadır.

Kilise doğrudan dışarı ile bağlantılı nef ve neften kapı açıklığıyla geçilen bema bölümü olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Moloz taşlarla örülmüş duvarlarının üzeri sıvanarak inşa edilmiş yapı gönünüm bakımından oldukça sadedir. Hadrianus Kilisesi, tarihsel ve inanç turizmi bakımından önemli bir potansiyele sahiptir

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir