Safran, Kilo Vermeye Nasıl Fayda Sağlar?

Geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılan safranın aktif maddesi, antiinflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklere sahip olduğu bilinen krosindir. Safranın kilo kaybı da dahil olmak üzere birçok sağlık faydası olduğu bilinmektedir.

Haber Merkezi / Genellikle ‘kırmızı altın’ olarak adlandırılan safranın fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabileceği 5 ipucu:

İştahın azalması: Sürekli atıştırmalara elveda deyin! Safranın krosin ve safranal gibi güçlü bileşiklerinin beyin kimyasallarıyla etkileşime girerek tokluğu arttırdığına ve iştahı azalttığına inanılıyor. Çalışmalar safran takviyesinin atıştırma sıklığını ve genel kalori alımını önemli ölçüde azaltabildiğini ve kilo kaybına yol açtığını göstermiştir.

Antidepresan özelliği kurtarıcınız olabilir: Ruh halini yükseltmeye ve olumsuz duygularla mücadele etmeye yardımcı olan safran, moralinizi yüksek tutarak sağlıklı yiyecek seçimlerini teşvik eder

Metabolik artış: Araştırmalar, safranın vücudunuzun ısı üretmek için kalori yaktığı süreç olan termojenezi artırabileceğini öne sürüyor. Bu metabolik artış, gün boyunca, dinlenirken bile daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olarak kilo kaybına katkıda bulunabilir.

İnsülin düzenlemesi:  Kilo alımında önemli bir faktör olan insülin direnci, safranın antioksidan ve antiinflamatuar özelliklerinden etkilenebilir. Bu özellikler vücudun insülini etkili bir şekilde kullanma yeteneğini geliştirmeye yardımcı olabilir ve potansiyel olarak daha iyi kan şekeri kontrolüne ve yağ depolamasının azalmasına yol açabilir.

Yağ birikimini azaltabilir: Araştırmalar safranın karın organlarınızın çevresinde depolanan zararlı yağ olan iç organ yağını azaltmada rol oynayabileceğini gösteriyor. Safranın iştah ve metabolizma üzerindeki etkisinin yağ birikimini azaltmaya katkıda bulunabileceğini öne sürmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir