Saçlar İçin Hangi Kuruyemişler Faydalıdır?

Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok besin açısından zengin olan kuruyemişler, ayrıca saç sağlığı için de oldukça faydalıdırlar. Sağlıklı saçlara sahip olmak ve saç uzatmak bir numaralı önceliğinizse, hangi kuruyemişlerin saçlarınız için iyi geldiğini bilmeniz gerekir.

Haber Merkezi / Kuruyemişler vücut için faydalı olan bir çok besin sağlar. Vücudunuz bu besinleri almazsa saç dökülmesi gibi saç sorunları yaşayabilirsiniz.

Kuruyemişler, dengeli beslenmenin bir parçası olarak yeterli oranda tüketilmelidir. Her şeyde olduğu gibi kuruyemişlerinde fazla tüketilmesi sağlık açısından olumsuz sonuçlar oluşturabilir.

Sağlıklı saçlara ve saç uzatmaya yardımcı olan kuruyemişler:

Badem

Badem iyi bir E vitamini kaynağıdır. Antioksidan olduğundan saç köklerinin hasar görmesini önlemeye yardımcı olmaktadır. Badem, saç büyümesi için gerekli olan B vitaminlerini de içeren iyi bir biyotin kaynağıdır. Doktorlar günde 15 ila 20 badem yiyebileceğinizi söylüyor.

Ceviz

Ceviz iyi bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Saçınızın büyümesine ve hacminin artmasına yardımcı olacaktır. Ceviz aynı zamanda iyi bir E vitamini ve selenyum kaynağıdır. Günde 6 ila 8 küçük ceviz yiyebilirsiniz.

Kaju

Kaju, saçların büyümesi için gerekli olan protein ve çinko bakımından oldukça zengindir. Uzmanlar günde 5 ila 10 kaju yemeyi tavsiye etmektedir.

Fındık

Fındık, saç köklerini hasardan korumaya yardımcı olan önemli bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir. Fındık ayrıca, iyi bir protein, çinko ve selenyum kaynağıdır. Saçların sağlığını korur ve büyümesini destekler.

Bu kuruyemişlerden günde yaklaşık 25 ila 30 gram almak yeterlidir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir