Potadaki Derbinin Galibi Anadolu Efes

Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu 27. hafta (erteleme) maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Anadolu Efes 96-91 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Hava atışıyla birlikte ilk hücum Fenerbahçe’nin oldu. Nick Calathes’in pota altından bulduğu isabetle maçtaki ilk sayılar geldi. (0-2) Pota altında ters eşleşmede Fenerbahçe Motley’den bulduğu basketle de farkı 4 sayıya çıktı. (0-4) Ante Zizic ve Larkin’le ilk basketlerini bulan Anadolu Efes, Will Clyburn’le skoru 6-4’e getirdi.

Fenerbahçe, Tyler Dorsey ile 6-6’yı bulduğu bölümde ev sahibi takım Zizic ve Larkin’le TV molasına 10-6 önde girdi. Mola dönüşünde Clyburn ve Calathes’in karşılıklı 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli atışlarla skor da 13-9’a geldi. Çeyrekte son 1 dakikanın içine 26-23 geride giren Fenerbahçe, 28-28’lik eşitlikle ilk periyotu tamamladı.

Clyburn ve Motley’in karşılıklı basketiyle başlayan ikinci çeyrekte kenardan gelen Scottie Wilbekin ve Tarık Biberovic’le skor bir kez daha Fenerbahçe lehine eşitlendi. (34-34) Anadolu Efes 39-34’le TV molasına önde giren taraf olsa da, mola dönüşünde Fenerbahçe 5-0’lık seriyle maça ortak oldu. (39-39)

Bitime az bir süre kala 47-46’yı bulan ev sahibi karşısında son hücumu Melih Mahmutoğlu’nun 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle değerlendiren Fenerbahçe, soyunma odasına 47-49 önde girdi.

Fenerbahçe’nin Nigel Hayes-Davis’in isabetiyle başladı üçüncü çeyrekte fark da 5 sayıya çıktı. (47-52) Çeyrekteki ilk sayılarını Ante Zizic’le bulan Anadolu Efes, farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçe, Tyler Dorsey’in enerjisini skora taşıdığı anlarda 53-60’lık üstünlüğü yakaladı.

Çeyrekte ilk beş dakika 59-62 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilirken, devamında Anadolu Efes Micic’le 62-62’yi buldu. Final çeyreğine 75-72’yle önde giden taraf ev sahibi Anadolu Efes oldu.

Larkin ve Dorsey’in karşılıklı basketiyle başlayan final çeyreğinde ilk beş dakikalık bölüm 85-79 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Devamında da skor avantajını koruyan Anadolu Efes, parkeden 96-91 galip ayrıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir