Özel’den Erdoğan’a “Yeniden Refah” Göndermesi

CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Yeniden Refah Partisi hakkında söylediklerini ilişkin, “Erdoğan, Erbakan’ın oğluna ‘dolandırıcı’ ve ‘zübük’ diyor. Dün methettiğine bugün hakaret edenden, dün yol yürüdüğüne bugün iftira atandan bir şey olmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler kapsamında partisinin Artvin ve Rize mitinglerinde halka seslendi. Özel’in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

“Artvin’de eğitimde büyük sorunlar. Bu konuda yerel yönetimlerin yapacağının daha ötesinde şeyler yapacak. Eğitim ile ilgili neler yapılması gerekiyorsa o projeler gerçekleştirecek. Hocanın sağ omzunda Mansur Yavaş’ın, sol omzunda ise Ekrem İmamoğlu olacak ben de tam arakasındayım.

Bakın eğer CHP’nin ve çevrecilerin tutumu olmasaydı Cerrattepe’de altın madeni çıkarılırken açık liç uygulaması olacaktı aynı İliç’teki gibi. Şu anda kapalı madencilik var, aşağıda emekçiler çalışıyor, yukarıda nakliyeciler içinde cevher olan toprağı ulaştırıyorlar ve şu anda burada siyanür yoksa bu mücadelenin sonucunda yok. Ama bu para bu maden bambaşka bir niyet içinde. Bu maden açık ocağa dönüştürülmek istiyor.

Açık ocak olunca ne olur söyleyeyim: Madende iki asgari ücretli istihdam kapalı ocakta var açık ocakta yok.  Açık ocakta zaten madenci yok dozerci var. Nakliye yok, oluşan yığının üstüne siyanürü döküyorlar. Aşağıdan altını toplayıp gidiyorlar, siyanürle arsenikle sizi baş başa bırakıyorlar.

Şimdi AK Parti Belediye Başkanı Adayı arıyor, Artvin’de yaşayanların şansı yok, Ankara’da kriter koymuşlar, Artvin’de kökü Artvinli birini koyun ama Artvin’de soyu, sopu, evladı, torunu dedesi ninesi olmasın. Niye, Artvin’e ihanet edecek birisi Artvin’de yaşıyor olamaz. Açık ocağa dönüştürmeye onay verecek, set çekmeyecek birinin evrak üstünde Artvinli ama çocuklarının başka bir yerde olması lazım.

Bugün AK Parti’nin Artvin’e koyduğu belediye başkanını ve koymadığı aday adaylarını bir de böyle düşünsün Artvinliler. Birileri Artvin’e Artvinlilerin ipini çekmeye geliyor… Peki Hoca olursa ne olur. Biz olursak kimse işsiz kalmaz, kimse aşsız kalmaz, kimsenin düzeni bozulmaz ama kimsenin de gelip Artvin’e siyanürlü su içirmesine, Artvin’i perişan etmesine, asit yağmurlu yağmasına asla izin vermeyiz.

Artvin’in geleceğini düşünen Bilgehan Hoca’nın arkasında duracak. Kâğıtta Artvinli olup, dışardan ithal adaylarla Artvin’in başına bela getirmeye ya da öyle bir belanın gelmesi için oyları bölmeye, Artvin’e ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Tabi bir Faruk Çelik gerçeği var. Artvinli mi , Şanlıurfalı mı, her taraflı. O da geldi dışardan burada, adayları geldi dışarda burada. Vali gibi geliyorlar her şeyi biliyorlar.

Emekliler bayram ikramiyesi alıyor değil mi? Kimin sayesinde? Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde. 2015 7 Haziran’da Kemal Bey dedi ki; ‘Ben her emekliye 2 bayramda birer ikramiye vereceğim’. Dediler ‘veremezsin’. 7 Haziran’da seçimi kaybettiler. 1 Kasım gelirken ‘biz de vereceğiz’ dediler. Sonra 3 yıl kulaklarının üstüne yatıp 6 ikramiyenizi söz verdikleri halde ödemediler. 2018’de biz 1 maaş diyorduk, bin lira verdiler. Biz beğenmedik, itiraz ettik.

O beğenmediğimiz bin lira o gün kıyma 42 lira 24 kilo kıyma alınıyordu. Şimdi 2 Nisan – 4 Nisan arası emekli ikramiyeleri yatacak, 3’er bin lira. 5 bekleniyordu 3. Al 3 bin lirayı git kasaba 6 kilo dana kıyma. 24 kilo nerede 6 kilo nerede? 30 iftar, 30 sahur, sonra bayram sofrası. 18 kilo kıyma iftarınızdan, sahurunuzdan, bayram sofranızdan, evladınızın kursağından, sizin lokmanızdan eksik edilmiştir. İnsanlar maddi durumları nedeniyle birbirilerini iftara çağırmaya çekiniyorlar.

Toplumda kimin derdi varsa, 1 Nisan’dan sonra CHP ezilenin yanında olacaktır. Birbirine tutunan, ayakta kalmaya çalışan, korkuyu örgütleyen, güzel söz söylemeyen, depremzedeleri tehdit eden bir korku ittifakı var. Bu ittifakın adı Cumhur İttifakı. Oradan ayrılan bir parti oldu. Bizden de ayrılan oldu ve ‘Canınız sağ olsun’ dedik. Şimdi Erdoğan, Fatih Erbakan’ın oğluna ‘dolandırıcı’ ve ‘zübük’ diyor. Dün methettiğinin bugün hakaret edenden, dün yol yürüdüğüne bugün iftira atandan bir şey olmaz.”

Rize’de ÇAYKUR vurgusu

CHP Lideri Özgür Özel, Artvin’den sonra Rize’ye geçti. Pazar Meydanı’nda yurttaşlara seslenen Özel, şunları söyledi: “ÇAYKUR’u Varlık Fonu’na devrettiler. Adeta özelleştirmek ve büyük kartellerin eline vererek çay üreticisini büyük sermaye şirketlerinin çalışanı haline getirmeye çalıştılar. ÇAYKUR emekçileri 6 ay çalışıyor. Defalarca kadro sözü verildi ama tutulmadı. ÇAYKUR işçisi 12 ay çalışmak istiyor. ÇAYKUR işçisine kadro istiyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir