Murat Kurum Mu, Ekrem İmamoğlu Mu Önde? Son Anket

Sonucu en çok merak edilen İstanbul seçimleri için anket sonuçları gelmeye devam ediyor. Optimar Araştırma’nın İstanbul anketine göre; Murat Kurum yüzde 36.5, Ekrem İmamoğlu yüzde 44.3 oy oranına sahip.

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler yaklaştıkça, sonucu en çok merak edilen İstanbul seçimleri için anket sonuçları gelmeye devam ediyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin ikinci anketinin sonuçlarını paylaştı.

Birgün’ün aktardığına göre; Hilmi Daşdemir’in kişisel YouTube hesabından yaptığı yayında anket sonuçlarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un önünde yer aldığı görüldü.

Ankette, katılımcılara “31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanır?” sorusu yöneltildi.

“Ekrem İmamoğlu” cevabını verenlerin puanı 44.3 oldu. “Murat Kurum” yanıtını verenler ise 36.5’te kaldı. Kararsızlar 9.7 olurken, “Fikrim yok” diyenlerin puanı 8.3 olarak belirtildi.

Ankette İmamoğlu’nun partilerden aldığı oy oranına da yer verildi. Ekrem İmamoğlu’na oy veririm diyen siyasi parti seçmenleri şöyle oldu:

AK Parti: 9.4
CHP: 88.4
MHP: 12.4
İYİ Parti: 76.2
DEM Parti: 56.7

Yeniden Refah: 7.1
Zafer Partisi: 35.5
Türkiye İşçi Partisi (TİP): 85.2
Büyük Birlik Partisi (BBP): 7.1
Memleket Partisi: 31.8

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir