Mandırada Patlama: Yaklaşık 18 Bin İnek Öldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Texas eyaleti Dimmitt şehri yakınlarındaki South Fork Mandırası’nda yaşanan patlamada yaklaşık 18 bin inek öldü. Patlamada bir kişi de ağır yaralandı.

Olay yerine gelen polis ve acil durum ekipleri, mahsur kalan bir kişinin kurtarılarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Yaralı kişinin hayati tehlikesi sürüyor.

Castro İlçe Şerifi Sal Rivera, yangından sonra bazı hayvanların hayatta kaldığını söyledi. Rivera, “Ancak bazılarının durumu oldukça kötü. İtlaf edilebilirler” dedi.

İneklerden çıkan metanın “tutuşabileceğini ve ardından patlama ve yangınla yayılabileceğini” söyleyen Rivera , ahırdaki gübre sisteminin “aşırı ısınmış” olabileceğini sözlerine ekledi.

Patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediğini belirten Teksas Tarım Komiseri Sid Miller, “Bu, Teksas tarihindeki en ölümcül hayvan çiftliği yangını. Soruşturma ve temizleme çalışmaları muhtemelen zaman alacak” dedi.

Dimmitt Belediye Başkanı Roger Malone, ineklerin ölmesine ilişkin, “Daha önce burada böyle bir olayın yaşandığını hiç sanmıyorum, tam bir trajedi.” değerlendirmesini yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ABD’de hayvan haklarını savunan Animal Welfare Institute (AWI), Southfork Dairy Farm’da yaşanan olayda, ülkedeki en büyük inek ölümlerinin yaşandığını belirtti.

AWI, en son 2020’de New York’taki bir mandırada çıkan yangında yaklaşık 400 ineğin öldüğünü kaydetti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir