IMF Başkanı Georgieva’dan “İkinci Soğuk Savaş” Uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ülkelerin, artan küresel gerilimlerin ticaret üzerindeki ciddi sonuçlarını önlemek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / Basın toplantısında konuşan IMF Başkanı Georgieva, bu çabaların ikinci bir soğuk savaşı önlemeye yardımcı olacağını söyle ve ekledi: Ben Soğuk Savaş’ın sonuçlarının ne olduğunu bilen insanlardan biriyim.

Soğuk Savaş dönemini bir daha yaşamak istemediğini vurgulayan Kristalina Georgieva, Dünya Bankası ve IMF gibi kurumların, dünyanın farklı bloklara bölünmesinin korkunç ekonomik sonuçlarını önlemede önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Politikacıların vatandaşlarının “çıkarlarını korumada” oynayacakları önemli bir rol olduğunu belirten Georgieva, “Daha rasyonel olamazsak, her şey daha da kötüleşecek” dedi.

IMF bu hafta başında yayınladığı bir raporda, Brexit, ABD-Çin ticaret savaşı ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması gibi olaylar sonucunda küresel ekonomiyi yüzde 7 oranında küçültebileceğini ortaya koymuştu.

Kristalina Georgieva, 2019 yılından bu yana Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) başkanlığını yapmakta.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir