“Kuzey Kore, Rusya’ya Bin Konteyner Silah Gönderdi” İddiası

Beyaz Saray, Kuzey Kore’nin Ukrayna ile savaş halinde bulunan Rusya’ya 1000’den fazla konteyner askeri teçhizat ve mühimmat gönderdiğini öne sürdü. Beyaz Saray, iddiaları kanıtlamak için uydu görüntülerini de yayınladı.

Haber Merkezi / ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Kuzey Kore’nin son haftalarda Rusya’ya 1000’den fazla konteyner askeri teçhizat ve mühimmat teslim ettiği yönünde bilgiler bulunduğunu söyledi.

John Kirby, “Rusya’nın Ukrayna’daki gayri meşru savaşını ilerletmek için kullanılacağı bu askeri teçhizatı Rusya’ya sağladığı için Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni kınıyoruz” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Kirby, ABD’nin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un mühimmat karşılığında gelişmiş Rus silah teknolojileri aldığına inandığını söyledi ve Kuzey Kore ile Rusya arasındaki askeri ilişkinin derinleşmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın zamanda görüşmüştü. Bu görüşmede iki ülke savunma alanlarında ilişkileri güçlendirme adımları atmıştı.

İki liderin görüşmesi öncesi, silah sevkiyatı yapılacağı haberleri gündeme gelmişti. Beyaz Saray’ın son iddiaları haberleri doğrular nitelikte.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir