Koşmak, Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir Mi?

Koşmanın, formda kalmanıza yardımcı olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Cevap, evet. Koşmak, kalori yakmanın ve beslenmeden kısıtlamak zorunda kalmadan formda kalmanın en etkili yollarından biridir.

Haber Merkezi / Sağlıklı bir diyet ile düzenli koşu rutini, muhtemelen kilo vermenizi sağlayacaktır.

Koşmanın bütçenize ek maliyeti yoktur, neredeyse her yerde yapabilirsiniz, bir çift koşu ayakkabısı dışında herhangi bir ekstra ekipmana ihtiyacınız olmayacaktır. Ayrıca, koşu formda kalmak için zaman açısından verimlidir.

Koşu, yüksek yoğunluklu bir egzersizdir, koşu sırasında ve sonrasında (dinlenme aşaması) kalori harcamanız üst düzeyde olur.

Koşu bandına karşı pist

Bir koşu bandında koşarak kilo verebilir misiniz? Her şey ne kadar hızlı koştuğunuza bağlı.

Koşu bandında koşmak bir ölçüde daha kolaydır çünkü zemin ayaklarınızın altından akmaktadır ve rüzgar direnci yoktur. Dışarıda ne kadar hızlı koşarsanız, rüzgar direnci de o kadar güçlü olur ve vücut daha fazla enerji harcar.

Koşu bandında açık hava koşu koşullarını simüle etmek istiyorsanız, koşu bandınızı yüzde 1 eğime ayarlayabilirsiniz.

Unutmayın, koşmak tek başına yeterli olmaz

Koşmak, kilo vermenize yardımcı olabilirken, vücudunuzun belirli bölgelerinden kilo vermenize yardımcı olmayabilir. Bunun için koşuyu bu bölümleri çalıştıran egzersizlerle birleştirmelisiniz. 

Haftanın çoğu gününde en az 30 dakika kardiyo yapmayı hedefleyin ve haftada iki kez tüm vücut kuvvet antrenmanını koşu rutininize dahil edin.

Not: Sunulan bilgilerin amacı yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir