Kırışıklıkları Önlemek İçin Kanıtlanmış 10 İpucu

Kırışıklıkları nasıl önleyeceğimize geçmeden önce kırışıklıkların nasıl oluştuğunu anlamak önemlidir. Doğal yaşlanma, güneşin UV ışınlarına maruz kalma, sigara, stres, genetik, dehidrasyon ve kötü beslenme gibi yaşam tarzı faktörlerinin neden olduğu hasar nedeniyle cilt elastikiyetini kaybeder.

Haber Merkezi / Bu durum, ciltteki kolajen ve elastin liflerinin parçalanmasına neden olarak kırışıklıklara ve cildin sarkmasına neden olur.

Artık kırışıklıkların nasıl oluştuğunu bildiğinize göre, onları nasıl önleyeceğinize bakalım.

1. Güneş kremi kullanın: Cildinizi kırışıklıklardan korumanın bir numaralı yolu budur. SPF’si 30 veya daha yüksek olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu seçin ve bulutlu günlerde dahi her gün cildinize uygulayın!

UV radyasyonu cilt üzerinde erken yaşlanma ve kanser de dahil olmak üzere birçok olumsuz etkiye neden olabilir. Bu nedenle cildinizi güneş koruyucuyla koruduğunuzdan emin olun.

2. Sigarayı bırakın: Sigara cildinizdeki kan damarlarının daralmasına neden olarak cilt hücrelerinize ulaşan oksijen ve besin miktarını azaltır. Bu da erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara neden olur. Kırışıklıkları önlemek istiyorsanız sigarayı bırakmak iyi bir fikir.

Sigara ayrıca kolajen ve elastin liflerine zarar veren, kırışıklıklara ve cildin sarkmasına daha fazla katkıda bulunan kimyasallar da içerir.

3. Yeterince uyuyun: Uyku, vücudunuzun hasarlı hücreleri onarmasına ve kollajen ve elastin lifleri üretmesine yardımcı olduğundan cilt sağlığı için de önemli bir rol oynar. Bu nedenle, optimum cilt sağlığını sağlamak için her gece en az 8 saat uyuduğunuzdan emin olun!

4. Sağlıklı beslenin: Dengeli beslenmek cildinizin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Bol miktarda meyve, sebze, yağsız protein ve sağlıklı yağlar yemek, kırışıklıkları cildinizde uzak tutmak için çok önemli.

5. Stresi yönetin: Yüksek düzeyde stres cildinizin yaşlanma hızını artırabilir, bu nedenle stresi yönetmenin yollarını bulmak önemli. Kendinize zaman ayırdığınızdan ve rahatlama tekniklerini uyguladığınızdan emin olun.

Stresi azaltmak için, kitap okumak veya yürüyüşe çıkmak gibi sakinleştirici aktiviteleri günlük rutininize dahil edebilirsiniz.

6. Susuz kalmayın: Su, cilt hücrelerinin nemli kalmasına yardımcı olur ve kırışıklıkların daha belirgin görünmesine neden olabilecek dehidrasyonu önler. Bu nedenle cildinizin pürüzsüz ve kırışıksız görünmesini sağlamak için günde en az 8 bardak su içtiğinizden emin olun.

7. Nemlendiriciyi düzenli olarak kullanın: Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçin ve cildinizin yumuşak ve esnek görünmesini sağlamak için günde iki kez uygulayın.

8. Yaşlanma karşıtı ürünleri cilt bakım rutininize ekleyin: Yaşlanma karşıtı ürünleri cilt bakımı rejiminize dahil etmek, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü hedeflemek ve azaltmak için tasarlandıklarından, genç ve kırışıksız bir cildi korumanıza yardımcı olabilir.

Serbest radikal hasarına karşı koruma sağladığı ve kollajen üretimini uyardığı gösterilen antioksidanlar ve retinol gibi bileşenler içeren ürünleri arayın .

9. Retinoid kullanmaya başlayın: Retinoidler, kırışıklıkları azaltmaya, cildi pürüzsüz ve eşit tonda tutmaya ve nem seviyesini iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir A vitamini türüdür. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olan hücre yenilenmesini artırarak çalışırlar.

Ancak retinoidler cilde zarar verebilir, bu nedenle daha düşük mukavemetli bir ürünle başlamak ve onu kademeli olarak artırmak önemlidir.

10. Cilt bakım uzmanını ziyaret edin: Kırışıklıkları önlemek için daha gelişmiş tedaviler arıyorsanız, bir cilt bakımı uzmanını ziyaret etmek en iyi seçenektir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir