Kilo Vermenize Yardımcı Olabilecek Beş Numara

Kilo vermek zor iştir. Sizin için neyin işe yarayıp neyin yaramayacağını asla bilemezsiniz. Günlük rutindeki bazı küçük değişiklikler harikalar yaratabilirken, diğer her çaba boşa gidebilir ve hayal kırıklığına yol açabilir.

Haber Merkezi / Kilo vermenize neyin yardımcı olacağından emin değilseniz, farklı numaralar denemek en iyisidir. Bazıları için sadece diyet ve egzersiz yeterli değildir, daha fazla çaba göstermeleri gerekiyor. 

Bu, modaya uygun bir diyet ve süslü cümlelerle süslenmiş bir antrenman önerdiğimiz anlamına gelmez. Yağ yakma sürecinizi artırabilecek, zaman içinde test edilmiş bazı faaliyetlerden bahsediyoruz. İşte deneyebileceğiniz bazı şeyler:

Karbonhidratlar düşmanınız değil

Popüler inanışın aksine, karbonhidratlar kilo vermek için sağlıksız değildir. Vücudumuzun proteine ​​ihtiyacı olduğu kadar karbonhidrata da ihtiyacı vardır. Karbonhidratlar daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur, sağlıksız yiyecekler için can atmayı önler ve daha uzun süre egzersiz yapmanız için size enerji verir. 

Tıpkı protein gibi, her öğünde ve egzersiz seansınızdan sonra karbonhidrat yemek önemlidir. Diyetinizi kontrol altında tutmak için sebzeler ve kepekli tahıllar gibi düşük kalorili karbonhidratları seçin.

Bir terapistten yardım alın

Evet, doğru okudunuz. Terapist, tüm alışkanlıklarınızı kontrol eden bilinçaltınıza dokunarak kilo verme yolculuğunuzda ilerleme kaydetmenize yardımcı olabilir. 

Uyku düzeninize dikkat edin

Normal bir insan vücudunun düzgün çalışması için 7-8 saat dinlenmeye ihtiyacı vardır. Veriler günümüz toplumunda insanların yaklaşık yüzde 97’sinin uykudan yoksun olduğunu göstermektedir. Uygun uyku düzeninin olmaması kilo verme planınızı etkileyebilir ve kilo vermenizi zorlaştırabilir.

Çocuk gibi davranın

Sadece bir saatlik antrenman programınıza odaklanmak yerine, gün boyunca daha aktif kalmaya çalışın. Öğle yemeğinden sonra dolaşmak, asansör yerine merdivenleri kullanmak ve internetten alışveriş yapmak yerine süpermarkete gitmek gibi küçük çabalar bile kilo vermede harikalar yaratabilir. Tıpkı çocukların bütün gün etrafta koşturup durması gibi, hareket etmek için fırsatlar arayın.

Diyet veya egzersiz arkadaşı edinin

Motive olmakta zorlanıyorsanız, bir diyet veya egzersiz arkadaşı edinin. Kilo verme yolculuğu kolay değil, ancak bir ortağınız varsa kolaylaşabilir. İkiniz de daha iyisini yapmak için birbirinizi motive edebilir ve zorlayabilirsiniz. Bu sayede eskisinden daha hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir