Kemal Kılıçdaroğlu: Kul Hakkı Yemem Ve Yedirmem

Afyonkarahisar’da halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Gerçekten de her şey çok güzel olacak ve bay Kemal sözünden asla dönemeyecek. Bu ülkeye baharı getireceğiz, birlikte getireceğiz. Türkiye’yi kalkındıracağız. Bundan endişe duymayın. Çünkü, kul hakkı yemem ve yedirmem.” dedi.

Haber Merkezi / Kılıçdaroğlu, “Baskı kurdu afyon ekilmesin diye biliyorsunuz değil mi? Ecevit’in bu konuda neler yaptığını da çok iyi biliyorsunuz değil mi? Biz de öyle… Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen…” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak üyeleri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte Afyonkarahisar’da düzenlenen mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sevgili gençler ilk sözüm sizlere. Afyon’da ilk kez gidip oy kullanacak gençlerin sayısı 42 bin 362 kişi. Gençler demokrasiden yana mısınız? Adaletten yana mısınız? Haktan yana mısınız? Kul hakkını savunanlardan yana mısınız? O zaman sizden bir söz istiyorum. Sandığa gideceksiniz; demokrasiden yana, haktan yana, hukuktan yana oy kullanacaksınız. Söz mü? Benim de siz sözüm var. Başınızı asla öne eğdirmeyeceğim. Sizin hayalleriniz neyse tamamını gerçekleştireceğim.

Gençler büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Annelerin babaların evlatlarını hangi zor koşullarda okula gönderdiklerini biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz işsizsiniz. Yıllardır iş bulamıyorsunuz. İşsizlik, bütün kötülüklerin anasıdır. Bunu da gayet iyi biliyorum. Mülakatta hakkınız yeniyor. Ben bunun da farkındayım. Bütün bunları çözeceğiz. Göreceksiniz KPSS’ye gireceksiniz, kim kazandıysa iş başı yapacak. Kul hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Bundan emin olmanızı isterim.

İşsizliğe neden girdim biliyor musunuz? Afyon’da Türkiye İş Kurumu’na başvurup iş arayanların sayısı 30 bin. 30 bin kişi işsiz. O da resmi. Bunun çözülmesi lazım. Bundan endişe duymamanız lazım. Taşeron işçileri… Buraya geleceklerdi, izin vermediler. Çünkü, taşeron işçileri biliyorlar ki onlara kadro sözünü ilk kez dile getirdim.

Bir grubuna kadro verdiler bir grubuna vermediler. Onlar da unutmasınlar size izin vermediler. Buraya gelmediniz ama benim gönlüm sizin yanınızda. Az kaldı hepinize kadroyu vereceğiz. Devlet, taşeron çalıştırmaz. Devlet kadrolu işçi çalıştırır. Ücretli öğretmen çalıştırmaz, kadrolu öğretmen çalıştırır. Sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz. Dolayısıyla bütün bunların tamamını çözeceğiz. Bay Kemal geliyor. Kimse unutmasın.

Kentsel dönüşüm var onu da gayet iyi biliyorum. Bir grup toplantısında dile getirmiştim. Mısır Mahallesi’nde daha çok garibanlar var, düşük gelirliler var. Bunlara diyorlar ki kentsel dönüşüm yapacağız. Sizi bir yerlere süreceğiz. Size ev yapacağız ama sizin alacak paranız bile olmayacak. Geleceğim. O evlerin tamamını yapacağız ve o evlerde insanlar huzur içinde oturacak. Göreceksiniz.

Onların satın alma gücüne göre fiyatı belirleyeceğiz. Ayıca bir şey daha… Afyon Belediye Başkanlığı’nı bize verdiğiniz andan itibaren o evlerin nasıl süratle yapıldığını göreceksiniz. Burası aynı zamanda görkemli bir turizm merkezi olabilir. Çünkü yer altı kaynakları bunun için son derece elverişli. Belediyeyi bize vereceksiniz, beş yıldızlı otellerin nasıl çoğaldığını da göreceksiniz.

Size geldiler söylediler. Hızlı tren getiriyoruz. 2013’te temeli attılar. 2015’te bitecek dediler. 2018’de bitecek dediler. O da geçti. Şimdi 2025’te bitireceğiz diyorlar. Bir şey… Halka doğruları söylemeyene oy verecek misiniz? Halkı aldatanlara oy verecek misiniz? Sözünde duran, vaadini yerine getiren ve sözünü yere düşürmeyecek politikacıların iktidara gelmesi için oy kullanmanızı istiyorum.

Afyon’un aslında görkemli bir tarihi var. Burası aynı zamanda eğitimin de merkezidir. Afyon kan kaybetti. Afyon dışarıya göç vermeye başladı. Buranın büyümesi lazım. Kavşakların merkezinde daha verimli büyümesi lazım. Bunun için yol belli. İttifaka destek vereceksiniz.

Şeker fabrikasını sattılar. İşçilerin bir kısmını attılar. Söz veriyorum söz… Geleceğim o şeker fabrikasını yeniden alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Onlar sattılar biz toparlayacağız. Afyonlular çalışacaklar. Bakınız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti. Yahu Allah aşkına şeker, arpa, buğday, yem, gübre ithal ediyorlar. Memleketi yabancılar doyurmaya başladı; bir de afrayla tafrayla geziyorlar biz milliyetçiyiz diyorlar.

Batsın sizin milliyetçiliğiniz. Milliyetçi olan ülkesine hizmet eder yabancıya değil. Milliyetçi olan kendi ülkesine yatırım yapar. Londra’ya gittik orada da bir video çektik. Londra’nın en lüks mahallesinde bütün mahalleyi bunlar kapatmışlar. Hepsi lüks içinde yaşıyorlar. Ben onları bilmiyor muyum? Gittiler New York’a 35 katlı gökdelen yaptılar. Sanıyorlar ki bay Kemal bunlar görmeyecek. Gökdelenin önünde konuştum. O gökdelene harcanan paraları son kuruşuna kadar getireceğim ve bu millete vereceğim.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak benim namus borcumdur. O nedenle beşli çeteler diyor ki Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız? Bu adam cumhurbaşkanı olmasın. Bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir düşüncem de yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü var. Mütevazidir. Oraya gideceğiz. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder. Onlar için yandaş, bay Kemal için vatandaş var. Benim gönlüm sizden yana. Size hizmet edeceğim.

Cumhuriyetin 100. Yılında göreceksiniz. Bütün köy okullarını açacağız. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Köyler şenlenecek göreceksiniz. Köylerde sadece öğretmen olmayacak. Köylerde veteriner de olacak, teknik hizmetlerden mezun olanlar, onlar da olacak. Ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Devletten aylık alacaklar ve hizmet edecekler. Aşılar, toprak analizleri yapılacak. Kırsaldan kente göç olmayacak.

Kırsalda çalışan bütün kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Böylece kırsalda çalışan kadın, benim sigortam yok demeyecek. Zamanı gelince emekli olacak. Ayrıca aile destekleri sigortası getireceğiz. Elimizi vicdanımıza koyalım. Hiçbirimiz bir çocuğun yatağa aç girmesini istemeyiz. Ay başını getirirken ne yapayım diye düşünmek istemeyiz. Size bir namus sözüm var. Hiçbir çocuk, yatağa aç girmeyecek. Hiçbir hanenin elektriği, doğalgazı kesilmeyecek.

Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün hanelere, kadının banka hesabı olacak. Düzenli aylık oraya yatırılacak. Hangi aileye kaç liralık sosyal destek verilmesi gerektiğini sosyal destek ve güvenlik uzmanları belirleyecek. Hiç kimseye muhtaç olmayacak. Bugüne kadar yapılan bütün yardımları düzenli ama insan onurunu koruyan biçimde gerçekleştireceğiz. İktidar olduğumuzda ilk üç ay içerisinde çıkacak kanunlardan biri bu kanun olacak.

Çocuklarınız var, okula gidiyorlar. 60 okul var. Depreme dayanıklı değil. Raporu var. Rapor yayınlandı. Eğer deprem olursa 60 okul yıkılacak. Evlatlarımız enkaz altında kalacak. Şimdi soruyorum. Bu resmi olarak tespit edildi. Niye yapmıyorlar? Beşli çetelere gelince her şeyi yapıyorlar. Para mı yok? Para var. Ama parayı kime veriyorlar? Beşli çetelere veriyorlar. Onların 21 yılda götürdükleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar alacağım ve bu millete vereceğim.

Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. En büyük günah, kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Günaha ortak olmayın. Oyu, bizim inançlarımızı sömüren insanlara değil herkesin inancına saygı göstermek her birimizin görevidir. Allah ile kul arasına bir başkasının girmesine izin vermeyeceğiz.

Mütedeyyin kardeşlerime de seslenmek istiyorum: Senin inancını sömürenlere, senin inancın üzerinden siyaset yapanlara asla itibar etme. Onlarla mesafeli ol. Ama kişi, inancını nerede istiyorsa yerine getirsin. Bütün inançlı insanlara başımın üstünde yeri var.

Emekliler, ta 2015’ten beri emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında bir maaş ikramiye verin dedim. En az asgari ücret kadar olsun dediler. Parayı nereden bulacaksın dediler? Sözüm söz. Bay Kemal sözü… Kurban Bayramı’ndan bankaya gittiğinizde orada 15 bin liranız hazır olacak.

“Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen”

Baskı kurdu afyon ekilmesin diye biliyorsunuz değil mi? Ecevit’in bu konuda neler yaptığını da çok iyi biliyorsunuz değil mi? Biz de öyle… Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen…

Az önce Sinan Ateş ile de ilgili bir pankart açıldı. Sinan Ateş’in hakkını, hukukunu savunacağım kimse endişe etmesin. Ankara’nın göbeğinde ateş edeceksin, bir kişiyi öldüreceksin. Dosyası gizli. Niye gizli kardeşim? Dürüst olduğu, ahlaklı, vatansever, ülkücü olduğu için vuracaksın. Bay Kemal de seyredecek. Seyretmem failleri bulacağım. Hepsini yargıya teslim edeceğim.

Bizim sınırlarımız yol geçen hanına döndü. 3 milyon 600 bin Suriyeli. Ne yapacağız? Bay Kemal’e güveneceksiniz. Bizim sınırlarımız yol geçen hanı olmayacak. Öyle geldiniz, buraya yerleştiniz. Yok öyle. En geç iki yıl içinde kendi ülkesine göndereceğiz. Biz ırkçılık yapmıyoruz. Onlar bizim komşumuz eyvallah ama yeter kardeşim. Çalışacaksa önce bizim evladımız çalışacak. Önce kendi evlatlarımız için çalışacağız.

Gerçekten de her şey çok güzel olacak ve bay Kemal sözünden asla dönemeyecek. Bu ülkeye baharı getireceğiz, birlikte getireceğiz. Türkiye’yi kalkındıracağız. Bundan endişe duymayın. Çünkü, kul hakkı yemem ve yedirmem.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir