“Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu Kararını Verdi” İddiası

“CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Önceki gün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüştü. Kılıçdaroğlu bu görüşmelerinde yerel seçimler ve CHP’nin kurultay çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapıyor.

Bu değerlendirmelerden Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı İmamoğlu konusunda ‘yerel seçimlerden önce istifa edip İstanbul’u AK Parti’ye teslim etmemesi, yeniden aday olması konusunda’ ısrarcı olduğu anlaşılıyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarıyla başlayan adaylık tartışmaları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel’le devam etmişti..

Halk TV yazarı Fikret Bila, bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında yaptığı konuşmaya değindi. CHP Genel Başkanı’nın yalnızca İstanbul’un önemine dikkati çekmekle yetindiğini, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB’yi yeniden kazanmayı çok istediğini belirten Bila, kulislerden edindiği şu bilgileri paylaştı:

“Bu kısa değinmenin taşıdığı mesajın adresi İmamoğlu’ydu. Kılıçdaroğlu, İstanbul’un önemine vurgu yaparak İmamoğlu’na bir kez daha ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday ol’ demiş oldu.

Kılıçdaroğlu’nun bu önerisini ikili görüşmesinde de İmamoğlu’na doğrudan söylediğini daha önce bu köşede ifade etmiştim.

Kılıçdaroğlu, parti yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Önceki gün de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüştü. Bugün il başkanlarıyla görüşecek. Belediye başkanlarıyla toplu bir görüşme yapması da gündemde.

Kılıçdaroğlu bu görüşmelerinde yerel seçimler ve CHP’nin kurultay çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapıyor.

‘Kararlı görünüyor’

Bu değerlendirmelerden Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu konusunda ‘yerel seçimlerden önce istifa edip İstanbul’u AK Parti’ye teslim etmemesi, yeniden aday olması konusunda’ ısrarcı olduğu anlaşılıyor.

Kılıçdaroğlu bu konuda kararlı görünüyor.

CHP Lideri’nin, İmamoğlu’nun İstanbul’a yeniden aday olması, CHP’nin belediye meclisi çoğunluğunu da alacak şekilde bir seçim zaferi kazanmasının önceliği olduğunu parti yöneticileri ve belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmelerde sık sık vurguladığı belirtiliyor.

İmamoğlu’nun eğer genel başkanlığa aday olmak istiyorsa bunu İstanbul’da yakalayacağı bir başarı üzerine kurmasının daha doğru olacağını ifade ettiği; böyle bir başarıdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı meclis çoğunluğuna dayanarak İstanbul’da ilçe belediye başkanlarından birine bırakmasının en doğru yol olacağı görüşünü savunduğu da kaydediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’yla ilgili kararı böyle. (…)”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi

Öte yandan CHP İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 12.45’te Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Basına kapalı toplantıda, “CHP’de değişim” çağrıları ve Kurultay takvimi ele alınacak, seçim sonrası değerlendirme yapılacak. CHP’nin bazı il başkanları, toplantı öncesi parti genel merkez binasına girerken basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Genel Başkan düzeyinde bir değişim olabilir” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “O, Sayın İmamoğlu’nun kendi fikri ama bizlerde değişim yeri delegeler ve kurultaydır. Burada delegelerimiz nasıl bir karar verir, o şekilde hareket edilir” dedi.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise “Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti. Yüzyıllık bir partiyiz, geleneği olan bir partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisinde bir değişim olacaksa bu örgütlerinde, partinin yetkili kurullarında tartışılır, konuşulur ve partimizin aklıyla vicdanıyla bir karara varılır. Medya önünde partinin tartıştırılmasını doğru bulmuyorum. Açıkçası bunun hem partimize hem de ülkemize zarar vereceğini düşünüyorum. Onun için medya üzerindeki tartışmaları doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir