Kan Şekerini Düşüren 10 Süper Gıda

Beslenme, şeker hastalığının yönetiminde ve kontrol altında tutulmasında hayati bir rol oynamaktadır. Şeker hastalığına sahip bir kişinin beslenmesi, ideal vücut ağırlığını korumak ve kan şekeri seviyesini gereken miktarda tutan gıdalardan oluşmalıdır. 

Haber Merkezi / Sağlıklı kan şekeri seviyesi için aşağıdaki yiyecekler beslenme rutinine dahil edilebilir:

Chia tohumu

Chia tohumu, zengin bir antioksidan, omega-3 yağ asitleri, lif ve magnezyum kaynağıdır. Bunlar, tip 2 diyabet riskini ve diyabetin komplikasyonlarını azaltmak için çok önemli bileşenlerdir.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği zengin bir magnezyum, lif ve sağlıklı yağ asitleri kaynağıdır. Yetişkinlerin kan şekerini kontrol altında tutmak için kabak çekirdeği tüketmeleri tavsiye edilir.

Kuruyemiş

Kuruyemişler sağlıklı bir lif, protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Kuruyemişlerdeki çözünür ve çözünmez lifler, kan şekeri seviyelerini iyileştirmeye, kolesterolü düşürmeye ve diyabetin komplikasyon riskini düşürmeye yardımcı olabilir.

Tam tahıllı ekmek

Kepekli tahıllar daha yüksek protein ve besin içeriğine sahiptirler. Ayrıca mineraller, vitaminler ve antioksidanlar açısından da zengindirler. Araştırmalar, tam tahıllı ekmeğin, obez kişilerde kan şekeri seviyesini iyileştirdiğini ortaya koymuştur.

Tarçın

Araştırmalar, tarçının şeker hastalığı olan kişilerde kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Domates

Domates, düşük glisemik indeksi (GI) ve yüksek lif içeriği olan gıdalardan biridir, uzun süre tokluk hissi verir. Araştırmalar, günde 1-2 orta boy domates tüketmenin şeker hastalarında 8 hafta sonra tansiyonu düşürdüğünü göstermiştir.

Çilek

Çilek, iyi bir C vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Doktorlar, çilek tüketmenin şeker hastalığının beyin ve böbrek komplikasyonlarını azalttığını söylüyorlar.

Avokado

Avokado, iyi bir sağlıklı yağ, vitamin, lif ve mineral kaynağıdır. Araştırmalar, sağlıklı yağlar içeren yiyeceklerin tokluğu artırdığını ortaya koymuştur. Sağlıklı yağları tüketmek, karbonhidrat sindirimini azaltır ve böylece sabit bir kan şekeri seviyesi sağlar.

Zencefil

Bitki bazlı bir gıda olan zencefil, yüksek oranda antioksidan içeriğine sahip olduğu için anti-inflamatuar gıda da denir. Anti-inflamatuar gıdalar, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Bu da şeker hastalığı gibi hastalıkların semptomlarını ve uzun vadeli risklerini tedavi etmede yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.

Yeşil yapraklı sebzeler

Yapılan son araştırmalara göre, düşük potasyum alımı, daha yüksek şeker hastalığı riski ve komplikasyonları ile ilişkilendirilmiştir. Yeşil yapraklı sebzeler, iyi birer potasyum kaynağı olarak kabul edilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir