Kamran Usluer Kimdir? Hayatı, Filmografisi

30 Mayıs 1937 yılında İzmir’de dünyaya gelen Kamran Usluer, 26 Temmuz 2004 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Kamran Usluer’in naaşı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda çeşitli oyunlarda önemli roller üstlenen Kamran Usluer, buradan 2002 yılında, yaş haddinden emekli oldu. Kamran Usluer, otuz yılı aşkın emek verdiği Türk sinemasında en çok Eşkıya’daki Berfo ve Salkım Hanımın Taneleri’ndeki Halit Bey karakterleriyle tanınır.

Kamran Usluer’in rol aldığı tiyatro oyunları: Zenginin Maceraları, Müfettiş, Sarıpınar 1914, Kral Lear, Kral Oidipus, Huzur, Önce İnsan, Meraki, Yumurat.

Kamran Usluer’in rol aldığı bazı filmler: Gülbeyaz, Karşılaşma, Yeditepe İstanbul, Martılar ve İstanbul, Salkım Hanımın Taneleri, Sıcak Saatler, Eşkıya, Aziz Ahmet, Süper Baba, Berdel, Hiçbir Gece, Kaldırım Serçesi, Karılar Koğuşu, Üçüncü Göz, Kuyucaklı Yusuf, Amansız Yol, Çıplak Vatandaş, Pehlivan, Alev Alev,

Fidan, En Büyük Şaban, Çocuklar Çiçektir: Kuduz, Derman, Nasıl İsyan Etmem, Arkadaşım, Tomruk, Kırık Bir Aşk Hikayesi, Herhangi Bir Kadın, Deli Kan, Öğretmen Kemal, Unutulmayanlar, Toprağın Teri, Takip, Bir Günün Hikayesi, İsyan.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir