Kalbi Güçlendirmek İçin En İyi 10 Egzersiz

Genel sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri daha sağlıklı bir kalbe sahip olmaktır. Bildiğiniz gibi, daha sağlıklı bir kalp için en ideal yaklaşım ise egzersiz yapmaktır. Gerçeği söylemek gerekirse, egzersiz yapmayan birinin, kalp sorunları yaşama olasılığı, yapan birine göre iki kat daha fazladır. 

Haber Merkezi / Kalp sorunları olan biriyseniz veya sadece kalp sağlığı için stres yaşıyorsanız, günlük bir egzersiz programı oluşturmalısınız. Uzmanlar, her hafta en az 150 dakika orta düzeyde egzersiz yaparak daha sağlıklı bir kalbe sahip olunabileceğini söylüyor.

İşte daha sağlıklı bir kalp için en iyi egzersizler;

Yürüme

Basit görünebilir. Ancak yürümek, özellikle hızlı yürüyüş, daha sağlıklı bir kalp için iyi bir yöntemdir. Tempolu yürüyüş, nabzı yükseltir ve diğer egzersiz türlerine göre eklemleri daha kolay çalıştırır.

Ağırlık çalışması

Vücudu oluşturan farklı kaslar güçlendirmek kalp sağlığını destekleyecektir. Ağırlık antrenmanı yapmak, kas kütlesi oluşturmaya ve yağ yakmaya yardımcı olacaktır. Ağırlık antrenmanı yapmak için spor salonuna gitmeye ihtiyaç yoktur, en iyi ağırlık antrenmanı vücut ağırlığıyla yapılan antrenmandır.

Yüzme

Yüzme sadece yaz ayları yapılan birşey değildir… Yüzme, vücudu ve kalbi güçlendiren tam vücut egzersizi olabilir. Diğer egzersizlerden farklı olarak, yüzme eklemleri yormaz ve vücudun çok fazla acı çekmeden hareket etmesini sağlar.

Yoga

Yoga kalp sağlı için inanılmazdır. Yoga yapmak kaslarınızı güçlendirmeye ve nefes alış-verişeri düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Aralıklı egzersiz

Kısa süreli yüksek yoğunluklu egzersiz ile daha uzun az yoğunluklu egzersiz arasında gidip gelen aralıklı antrenman. Örneğin, bir dakika koşu ve ardından üç dakika yürüme, bu döngüyü tekrarlama.

Bisiklet sürme

Bisiklete binmenin kalp hastalığı tehlikelerini azaltmaya yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Temel egzersizler

Pilates gibi egzersizler, çekirdek kasları güçlendirmeye yardımcı olur, uyum ve dengeyi geliştirir.

Dans

Dans etme, kalbi daha sağlıklı tutmak için iyi bir yaklaşımdır. Tek ihtiyaç, iyi bir çift ayakkabı, biraz alan ve ilham veren müzik.

Tai Chi

Tai Chi, dövüş sanatlarına dayanan eski bir Çin egzersiz formudur. Derin nefes alma ve odaklanma ile birleştirilen ritmik vücut hareketlerini kullanır, bu nedenle “hareketli meditasyon” olarak da adlandırılır. Bu aktivite, kalp sağlığı da dahil olmak üzere hem zihin hem de vücut için harikadır.

Eliptik

Eliptik makineler, en hızlı gelişen aerobik egzersiz seçeneklerinden biridir. Bu makineler birçok fitness merkezinde bulunur. Kalp sağlığı için eliptik bir makinenin iyi tarafı, hem üst hem de alt vücut egzersizi yapmasıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir