İYİ Parti’den İstifa Eden Milletvekilinden AK Parti’ye Yeşil Işık

CHP’ye ya da AK Parti’ye geçeceğine yönündeki iddialara yanıt veren eski İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, “AK Parti’de çok sevdiğim dostlarım var. Ötesini Allah bilir. CHP’de kıymetli dostlarım var ancak orada siyaset yapmam” dedi.

Partisinin AK Parti’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen ve istifa eden eski İYİ Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu da geçtiğimiz hafta AK Parti’ye katılmıştı.

Adnan Beker istifasını, “İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti’den istifa ediyorum” sözleriyle duyurmuştu.

Adnan Beker açıklamasında ayrıca, “Başta çok değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere, İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti’ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhâl olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Adnan Beker’in istifasıyla birlikte İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) sandalye sayısı 42’ye düşmüştü.

Kulislerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, fuhuş oteli iddialarını Beker’in istifasının ardından dile getirmesi, Beker’e karşı verilmiş bir yanıt olarak ifade edilmişti. Beker sadece Akşener’in açıklamalarıyla değil, oğlu ve yeğeninin iki kadını darp iddiası ile de gündeme gelmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir