Bahçeli’den Özgür Özel’e Sert Sözler: Bu Sefil İddia…

CHP Lideri Özgür Özel’in “Türkiye’de herkes eşittir ama Kürtler daha az eşittir” sözlerine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, “CHP Genel Başkanının ‘Türkiye’de herkes eşittir ama daha az eşittir’ açıklaması bölücü lügatın tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate kast etmektir” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bu sefil iddia devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırıdır. Kürk kökenli kardeşlerim eşit haklara sahip vatandaşlarımızdır ve bizim can beraberimizdir. Kürt kökenli kardeşlerim kaymakam, diplomat, vali, milletvekili ve hatta Cumhurbaşkanı olmadı mı? İş adamı, medya mensubu, bürokrat dahası CHP’ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadılar mı?”

Bahçeli, konuşmasının devamında, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde CHP’nin acemi genel başkanı sözüm ona HEDEP’i tava getirmek niyetiyle gemiyi azıya almıştır. CHP Genel Başkanına tavsiyem, uydur kaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalarıdır. CHP demek HEDEP demektir” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyeti’n yeni yüzyılında insanüstü bir gayretle çalışıyoruz. 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında denge ve uyum olsun istiyoruz.

Iğdır’dan Aras’ın Aydın’dan Menderes’in Tunceli’den Munzur’un Manisa’dan Gediz’in Sakarya’dan Sapanca’nın çağıltısını dinledik. Muş’tan Alparslan’ın Antalya’dan Keykubat’ın Bursa’dan Orhan Gazi’nin Edirne’den Sinan’ın Çanakkale’den Mehmetçiğin Kahramanmaraş’tan Sütçü İmam’ın Kütahya’dan Dumlupınar’ın şanlıyla şerefiyle kenetledik. Biz, horon kadar Karadeniz, zeybek kadar Ege’yiz. Biz Türkiye’yiz, Türk milletiyiz. Hiç kimseyi ayırmadık, ayırmayacağız. Hiç kimseyi yabancı görmedik, asla da görmeyeceğiz.

Türk milleti onuruna düşkün bir millettir, sözde ve bölücü bir sanatçının hürmetle elini öpüp ardından ‘onurum, gururum’ diyen CHP Genel Başkanına hatırlatırım ki bizim onurumuz da gururumuz da Türk milletidir. Bir muamma olan CHP Genel Başkanının ‘Türkiye’de herkes eşittir ama daha az eşittir’ açıklaması bölücü lügatın tıpkısının aynısıyla yansımasıdır.

Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate kast etmektir. Bu sefil iddia devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırıdır. Kürk kökenli kardeşlerim eşit haklara sahip vatandaşlarımızdır ve bizim can beraberimizdir. Kürt kökenli kardeşlerim kaymakam, diplomat, vali, milletvekili ve hatta Cumhurbaşkanı olmadı mı? İş adamı, medya mensubu, bürokrat dahası CHP’ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadılar mı?

“CHP demek HEDEP demektir”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde CHP’nin acemi genel başkanı sözüm ona HEDEP’i tava getirmek niyetiyle gemiyi azıya almıştır. CHP Genel Başkanına tavsiyem, uydur kaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalarıdır. CHP demek HEDEP demektir. Cumhur İttifakı, İstanbul’da Zillet’i sallayıp devirecektir. Ankara’da savurup indirecektir. Cumhur İttifakı yerel yönetimlerdeki makus hale son verecektir. CHP Genel Başkanı kulağını Kandil’e ve yeminli Türkiye düşmanlarına verdikçe hüsran ve hezimetten kurtaramayacaktır. Türkiye, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha Türk bayrağında buluşacak, Cumhur İttifakı’nda uzlaşacaktır.

Bizim doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanlarla buluşmaktaki muradımız buydu. Doğru zamanda uygulayacağımız yanlış bir siyasetin bizleri ve bizlere umut bağlamış milletimizi felakete sürükleyeceğini biliyoruz. Yanlış zamanda uygulayacağımız doğru siyasetin bize ve bize inanlara bir yarar sağlamayacağının da farkındayız. Bizim siyaseten ilerleyişimizin yol haritasında sabır vardır, akıl vardır, ahlak, adanmışlık, şuur, denge vardır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemekten anladığımız da budur.

Ayrılıklara karşı birleşmenin, dağılmaya karşı güç birliğinin peşinden koşmalıyız. Çürümeye karşı öze dönmenin arayışında olmalıyız. Er ya da geç kötü gün yüzüne çıkar. Hiç kimse ettiklerinden, çektiklerinden kaçamaz. Bir teröristin, bölücünün insan haklarından, soysuz bir özgürlükten bahsetmesi bal gibi kavramların infazıdır. ‘İyiyim, cesurum, güneşim’ diyenlerin kötülükleri lağım gibi patladıkça bedeli ödeyen evvela failler değil kavramın mana zenginliği olmaktadır.

Siyaset, insanın nasıl yaşayacağı, ailesini nasıl geçindireceği, nasıl yönetileceği, hangi hakları talep edeceği gibi çağdaş talepler üzerine şekillenmelidir. Niyeti kötü olanların, namerde el avuç açanların, birbirinin kuyusunu kazanların, fitne saçanların, adı ne olursa olsun akıbetleri korkunçtur. Türk ve Türkiye Yüzyılı cebini ve cüzdanını haksız şekilde doldurmak için el ovuşturan bu çağın mühterisleri aracılıyla değil, faziletin ehli olan millet sevdalıları eliyle inşa edilecektir.

“TikTok rezaleti salgın gibi yayılmaktadır”

Daha çok faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, doymayan kursakların tahriki ile milyon dolarlarını bu fonlara bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, kurulan saadet zincirleri, saçlarına dolardan bukleler yapan şaibeli soytarılar gerçekten de milletimizde haklı bir öfkeye neden olmaktadır. TikTok rezaleti salgın gibi yayılmaktadır. Milli değerlerimize ve toplumsal ahlakımıza yönelik tehditlere karşı dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade MHP ve Cumhur İttifakı’dır.

Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu bugünkü hassas dönemde sergilediğimiz tutum, yüksek sorumluluk ve sağduyulu anlayış hem partimizi hem de Cumhur İttifakı’nın milli ve manevi değerlerinin zırhı, milletimizin varlık ve birlik umudu haline getirmiştir. Ne CHP, ne HEDEP, ne de diğerleri karşımızda tutunamayacaktır. Önce ülkem ve milletim anlayışıyla huzur, ufuk, teselli, kudret, kuvvet, çözüm, şifa olacağız.

CHP Genel Başkanı ‘Ekrem bey İstanbul’a mühürlü’ demiş. Biz o paslı mühürü kazıyarak söküp atmayı başaracağız. MHP ve Cumhur İttifakı bu şerefli misyona gene taliptir. 31 Mart 2024’te yeni bir zafere imza atmak için seferberlik ruhuyla sahadadır.

Demokrasiye yürekten bağlıyız. İnsan hak ve hürriyetine ön şartsız saygı duyuyoruz. Hukukun üstünlüğüne kararlılıkla inanıyoruz. Laiklik ile din ve vicdan hürriyetini bir arada korumanın azmindeyiz. İsrail ile Filistin arasında geçici değil, kalıcı barışın ve adil çözümün yanındayız. Geçici ateşkes kararının ve rehine takasının ümit verici olduğunu değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın aktif diplomasiyle, akıl ve ahlak temelli girişimleriyle insani yardım koridorunun açılmasından, geçici ateşkes kararının alınmasından şüphesiz bahtiyarız.

“Filistinli masumların çığlığına hiç kimse bigâne kalamaz”

Ve haklı mücadelesinin arkasındayız. İki devletli çözüm vasatı dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olan ve 1967 sınırlarına haiz bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından başka seçeneği de tanımıyoruz. İspanya ve Belçika Başbakanlarının gündeme yansıyan değerli açıklamaları uyanan küresel vicdana daha fazla sessiz kalınamayacağını göstermiştir. Filistinli masumların çığlığına hiç kimse bigâne kalamaz. Bir halkın toplu katliamına Müslümanım, insanım diyen hiç kimse seyirci duramaz. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi’nin alacağı her kararın, uygulayacağı her politikanın samimiyetle ve sonu ne olursa olsun yanındadır.

Çalışmayan emeklilerimize verilen 5 bin liralık ikramiyenin aynısıyla çalışan emeklilerimize de yansıtılma kararı memnuniyet vericidir ve desteğimiz tamdır. İnanıyorum ki, emeklilerimizin ekonomik şartları daha da iyileştirilecektir. Türkiye ekonomisinin derlenme toparlanma ve tam bir istikrara kavuşma sürecinde toplumun her kesimi hak ettiği payı muhakkak alacaktır.

Kaldı ki 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin içeriği buna işaret etmektedir. Bildiğiniz üzere, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin görüşmeleri 20 Ekim 2023 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlamış ve geçtiğimiz Cuma günü de tamamlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Bütçesi’nin yanı sıra 17 bakanlığın bütçesi ve Kalkınma Planı ilgili komisyonda müzakere edilerek kabul edilmiştir. Plan ve Bütçe Komisyonu 21 birleşim, 70 oturum ve 218 saat mesai yapmıştır.

Huzurlarınızda komisyon üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 11 Aralık 2023 tarihinden 24 Aralık 2023 tarihine kadar Bütçe Kanun Teklifi Genel Kurul’da değerlendirilip oylanacaktır. Bu hususta lazım gelen hazırlıkları dikkat ve titizlikle yapmanızı özellikle istiyor hepinize başarılar diliyorum. Ayrıca Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, başımız sağ olsun diyorum. Sözlerime son verirken yüksek heyetinizi saygılarımla selamlıyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir