İYİ Parti’de Aday Krizi: Ankara İl Başkanı Görevden Alındı

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti’de Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, aday tanıtım toplantısında yaşanan kriz sonrası görevden alındı.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan parti kaynakları, uzun süredir Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak arasında sorun yaşandığını, yaşanan gerilimin de bunun sonucu olduğunu kaydetti.

İYİ Parti Ankara İl Yöneticilerinden Akif Sarper Önder, İYİ Parti’nin yeni Ankara İl Başkanı olarak atandı.

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında Etimesgut ilçe örgütü, belirlenen adayın kendi adayları olmadığını belirterek İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak’ı ve Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’yu protesto etti.

Etimegut ilçe örgütü yöneticileri AK Parti eski ilçe başkanının Etimesgut’ta aday olarak gösterilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Akşener kürsüdeyken gerçekleşen protestoda “Akburak istifa”, “Zorlu istifa”, “Teşkilat istemiyor” sloganları atıldı. İlçe örgütünün tepkilerinin dindirilmeye çalışılması üzerine protesto arbedeye dönüştü.

Teşkilatın protestolarının ardından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Burada bağıran arkadaşlarımızın ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir” dedi.

Medyascope’un haberine göre gerilim yaşanan bir diğer ilçe de Çubuk oldu. Habere göre Yıldırım, aday tanıtım toplantısında Akşener’e Çubuk Belediye Başkan adayı olarak, ilçe başkanı Halil İbrahim Özdemir’i tanıttı.

Ardından Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak müdahale ederek belirlenen adayın Korhan Merki olduğunu söyledi. Bunun üzerine tansiyon yükseldi ve bir arbede daha yaşandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir