İYİ Parti Diyarbakır İl Ve İlçe Teşkilatlarında İstifa Depremi

Yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti’de Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, “Siyaset ve bölge büyüğümüz, kıymetlimiz Sayın Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bu vesileyle Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte ve ayrıca 12 bin 750 üyeyle İYİ Parti’den istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Vejdin Ensarioğlu, açıklamasında ayrıca, “21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere hür ve müstakil olarak yoluna devam etmek isteyen, ne yazık ki gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir. Sayın bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun partisinden istifa etmesinin ardından, partinin Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu da istifasını açıkladı.

Vejdin Ensarioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İl ve İlçe teşkilatlarımla ve 12.750 üyemle birlikte 2018 yılından beri onurla mücadele verdiğimiz İyi Parti Yerel Yönetimler 8.Bölge Koordinatörlüğünden, Diyarbakır İl Başkanlığından ve İYİ Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

Ensarioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere hür ve müstakil olarak yoluna devam etmek isteyen, ne yazık ki gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir.

Sayın bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bununla birlikte naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlara hatırlatmak isteriz, 21. yüzyıldayız. Siyaset ve bölge büyüğümüz, kıymetlimiz sayın Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz.”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “…bölgenin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Said’e dönük hadsiz çevrelerin hakaretlerine karşı verdiğim cevapta, İskilipli Atıf Hoca da olduğu gibi naaşlarının ailelerine teslim edilmesini belirttiğim makul ve insani taleplerden sonra kendi partidaşlarım başta olmak faşizan odaklar tarafından sosyal medyada lince uğradım.

Bu çevrelerin linç kampanyasına karşı partinin yetkilileri; şahsıma bırakın destek vermeyi, linç odaklarından daha fevri bir şekilde beni disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. Bu konuda da iyi bilinmelidir ki Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza bölgemin önemli değerlerindendir” ifadelerini kullanmış ve “İYİ Parti ile kendini bir araya getiren siyasal gerekçelerin ortadan kalktığını” belirterek istifasını duyurmuştu.

Mayıs ayındaki milletvekili seçimlerinden Ensarioğlu ailesinden 3 isim yarıştı. Dün istifa eden Salim Ensarioğlu İYİ Parti’den İstanbul’da, oğlu Vejdin Ensarioğlu İYİ Partiden Diyarbakır’da, yeğeni Galip Ensarioğlu ise AK Parti’den Diyarbakır’da aday oldu. Salim Ensarioğlu ve Yeğen Ensarioğlu seçilirken, Vejdin Ensarioğlu seçilememişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir