İstanbul’da Yaşayanların Yüzde 74,6’sı Geçinemiyor

İstanbul’da yaşayanların yüzde 74,6’sı geçinemiyor veya kıt kanaat geçinirken, İstanbul’da yaşayan her 2 kişiden 1’i de yeterli gıdaya erişme konusunda endişe yaşıyor.

Haber Merkezi / İstanbul’da yaşayanların ilk üç sorunu ulaşım, ekonomik sorunlar, sığınmacı ve mülteciler olarak belirlendi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce’nin paylaştığı İstanbul Barometresi’nin Nisan 2024 araştırma sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Barometresi araştırmasına göre; İstanbul’da yaşayanların nisan ayında birinci gündemi ekonomi oldu. Araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 44,8’i ev içinde ekonomik sorunların konuşulduğunu belirtti.

Araştırmaya göre, İstanbul’da yaşayanların yüzde 74,6’sı geçinemiyor veya kıt kanaat geçinirken, İstanbul’da yaşayan her 2 kişiden 1’i de yeterli gıdaya erişme konusunda endişe yaşıyor.

Araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 42,8’i Nisan ayında yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe yaşadığını ifade etti.

İstanbul’da yaşayanların stres seviyesi 6,6 mutluluk seviyesi 5,5 olarak ölçüldü. Araştırmaya katılan katılımcılara göre; İstanbul’un ilk üç sorunu ulaşım, ekonomik sorunlar, sığınmacı ve mülteciler olarak belirlendi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir