İstanbul’da HDP Binasına Silahlı Ve Bıçaklı Saldırı: 2 Yaralı

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenlendi. Silahlı ve bıçaklı olduğu belirtilen saldırgan iki kişiyi yaraladı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü saldırıyı, “İstanbul Bahçelievler ilçe binamıza yönelik bir silahlı saldırı girişimi olmuş. Silahın tutukluluk yapması sonucundan büyük bir faciadan dönülmüş. Saldırgan gözaltına alınmış” sözleriyle duyurdu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, saldırıya ilişkin, “Bize ulaşan bilgi bir saldırganın ateş etmeye çalıştığı, silahının tutukluk yaptığı, bunun üzerine bıçaklı saldırıya giriştiği, mukavemetle karşılaştığı ve 1 kişinin yaralandığı, saldırganın gözaltına alındığı yönünde. Saldırganın 1 kişi olduğunu biliyoruz” demişti.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Kuzu, olayı, “Bir şahıs geliyor, ‘Üye olacağım’ diyor. Yönetici arkadaşlar yok diyorlar. Dışarı çıkıyor, geliyor. Çay veriyorlar. O sırada genç arkadaşlardan birine bıçak çekiyor. Üzerinde iki silah var. Onları çıkarıyor. Arbede yaşanıyor. Dışarıdaki esnaf ve insanlar üzerine hücum edince yakalanıyor. Sonra gelip polis alıp götürüyor. İlçede genç arkadaş bıçaktan dolayı hafif yaralandı” sözleriyle anlattı. Kuzu, saldırganın Kocasinan Karakolu’na götürüldüğünü ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, kimliği belirlenemeyen saldırgan, girdiği ilçe binasında parti üyeliği hakkında sorular sordu. Daha sonra kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’ı ve parti üyesi Aziz Şimşek’i hafif yaralandı.

Partililer tarafından engellenmeye çalışılan saldırgan, ilçe binası önünde bulunan bir fırına kaçtı. Saldırgan, olay yerine gelen polisler tarafından götürüldü. Saldırının ardından HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer ilçe binasına gitti. Polisin olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

karsimahalle.org’a konuşan Ramazan Dişarı şunları söyledi: “Partiden içeri girdi, üyelik istiyorum diye. Çay ikram ettik. Çayı üstüme attı. ‘Siz beni tanımıyorsunuz, ben sizi öldürmeye geldim’ dedi. İki silah ve bıçakla saldırdı. Bıçağı bana saplamaya çalıştı ama olmadı, elindeki silahları aldık. İçeride üç kişiydik. İki yaşlı arkadaşımız da vardı. Silahları elinden alınca kaçtı. Silahları polise teslim ettik. 25 yaşlarındaydı.”

HDP’nin açıklaması

HDP’nin resmi Twitter hesabından ise şu açıklama paylaşıldı: “Bahçelievler İlçe Örgütümüze yönelik gerçekleşen saldırı münferit değildir; tıpkı yarın duruşması görülecek olan Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişi gibi… Bu saldırılar bizleri yıldıramaz. Halklarımız partisine sahip çıkarak en güçlü cevabı veriyor, vermeye devam edecek.”

Valilik açıklaması

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı: “Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir.

“Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir