İsrail Saldırılarına Devam Ediyor: Gazze’de Can Kaybı 27 bin 365’e Yükseldi

Hamas’ın başlattığı Filistin – İsrail savaşının 121. günü geride kalırken Gazze’de, İsrail saldırılarında son 24 saatte en az 127 kişi yaşamını yitirirken, ölü sayısı ise 27 bin 365’e yükseldi.

Haber Merkezi / Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’ini çocuklar ve kadınların oluşturduğu aktarıldı: 12 bin çocuk, 8 bin 190 kadın. Ayrıca, Gazze Şeridi’nde, İsrail saldırılarında yaralı sayısının ise 66 bin 452 yükseldiği kaydedildi.

Saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu vurgulanırken, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bugüne kadar Gazze’de yüz bin Filistinli’nin bombalı saldırılar ve İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yaşanan çatışmalar sonucunda öldüğü, yaralandığı ya da kayıp veya öldüğünün varsayıldığını açıkladı.

Öte yandan ABD, Mısır ve Katar tarafından İsrail ve Hamas arasında yeni bir rehine anlaşması yapılması için girişimlerin devam ettiği bildiriliyor. Daha uzun bir ateşkes karşılığında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılması yönünde bir anlaşmayı İsrail tarafının kabul ettiği ancak Hamas tarafından onay beklendiği belirtiliyor.

İsrail ordusunun Cumartesi günü Han Yunus’ta Hamas militanlarını öldürdüğü bildirildi. İsrail askerlerinin Han Yunus Tugayları komutanı tarafından kullanılan bir tesise düzenledikleri operasyonda mühimmat, askeri ve teknik teçhizat buldukları açıklandı.

İsrail deniz kuvvetlerinin de kara kuvvetlerine destek olarak Hamas hedeflerine yönelik saldırı düzenlediği aktarıldı.

İsrail, Suriye topraklarında İran destekli Hizbullah örgütüne ait 50’den fazla hedefi vurduklarını açıkladı. Söz konusu açıklama Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari tarafından yapıldı. İsrail bu açıklamayla genellikle sessiz kaldığı Suriye’ye yönelik operasyonları konusunda da ender bilgi paylaşımlarından birini yapmış oldu.

Sözcü Hagari açıklamasında “Hizbullah’ın olduğu her yerde biz de olacağız. Orta Doğu’da gerekli olan her yerde harekete geçeceğiz” ifadelerini kullandı. Hagari, Hizbullah’ın da kendilerine yönelik olarak Lübnan sınırından saldırabileceği gerekçesiyle bölgeye üç tümen asker konuşlandırdıklarını söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir