İspanya, FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyonluğa Uzandı

1991 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan FİFA Kadınlar Dünya Kupası’nda ilk kez finale yükselen İspanya, İngiltere’yi 1-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın tel golü Olga Carmona’dan geldi.

Haber Merkezi / İspanya, 69’uncu dakikada Jenifer Hermoso’nun ayağından bir de penaltı atışından faydalanamadı. Maç sonunda göz yaşları içinde duygularını dile getiren İspanya’nın orta saha oyuncusu Hermoso, “Hayatımdaki en güzel his. İstediğimiz futbolu oynadık” diye konuştu.

Kadınlar Dünya Kupası’nı en çok kazanan takım 4 şampiyonlukla ABD; onu 2 şampiyonlukla Almanya takip ediyor. Norveç ve Japonya da bu kupayı birer kez kazanma başarısını gösteren diğer ülkeler.

ki takım geçen yaz İngiltere’de yapılan Avrupa Şampiyonası’nda karşı karşıya gelmiş, maç İngiltere’nin 2-1 üstünlüğü ile sona ermişti. Bu galibiyetle yarı finale kalan İngilizler, turnuvayı da kazanmıştı. Bu galibiyetle İspanya İngiltere’den büyük bir rövanşı da aldı.

İngiltere Kadın Ulusal Takımı kaptanı Millie Bright, maç sonu yaptığı basın toplantısında takımın ‘büyük hayalkırıklığı’ yaşadığını söyledi.

C Grubu’nu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan İspanya, son 16 turunda İsviçre’yi farklı (5-1) yenerken, çeyrek finalde de Hollanda’yı 2-1 mağlup etti. Yarı finalde İsveç’i 2-1’lik skorla mağlup eden İspanyollar, finale adını yazdırdı.

İngilizler ise finale namağlup geldi; D Grubu’nda 3’te 3 yapan İngiltere, son 16 turunda Nijerya’yı penaltı atışları sonrasında saf dışı bırakırken, çeyrek finalde Kolombiya’yı 2-1, yarı finalde ise Avustralya’yı 3-1’lik skorla elemeyi başardı.

İsveç 3. oldu

9. Fifa Kadınlar Dünya Kupası’ndaki 3.’lük maçı, Avustralya’nın Brisbane kentinde oynandı. İsveç’in gollerini ilk yarıda penaltıdan Fridolina Rolfo ve ikinci yarıda Kosovare Asllani attı.

Bu İsveç’in Dünya Kupası’ndaki dördüncü 3’lüğü oldu. En büyük başarısı ise 2003 yılında oynadığı ancak Almanya’ya karşı kaybettiği final maçıydı. Avustralya yenilmiş olsa da, 4.’lükle şu ana kadar Dünya Kupası’nda elde ettiği en iyi sonucu aldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir