İsmail Kartal’dan “Nordsjaelland” Açıklaması: 3 Puan Almak İstiyoruz

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk haftasında Nordsjaelland ile oynanacak karşılaşmaya ilişkin Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Kendi evimizde kazanıp 3 puan almak istiyoruz. İnşallah onu da başarırız diye düşünüyorum” dedi.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Antalyaspor galibiyeti sonrası yayıncı kuruluşa konuştu. İsmail Kartal, “Maça iyi hazırlanmıştık. Sakatlıktan çıkan Ferdi biraz tedirgin başladı, bir de oyunun başında hiç anlayamadığımız şekilde daha 1-2. dakikada Cengiz’in sakatlanması…yani takım bir türlü oyuna giremedi, istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık” dedi ve ekledi:

“Bununla beraber rakip de bize ön alanda press yaptı ve gol buldular. Tabii ki maçı bırakmadık. 45+2. dakikada attığımız golle de devreye beraberlik yakalayarak girmiş olduk. İkinci yarı konuşarak yani kendimiz gibi nasıl oynamalıyız, ne yapmamız gerekiyor diye oyuncularımızla yaptığımız toplantılar neticesinde ikinci yarı güzel bir oyun çıktı. Daha sakin, daha ne yaptığını bilen bir Fenerbahçe olarak ikinci yarı iyi başladık. Goller geldi, sonrasında 1 gol daha yedik ama oyunu hiçbir zaman bırakmadık ve 3-2 kazanmasını bildik.

Daha farklı da olabilirdi. İkinci yarı çok net pozisyonlarımız var. Her iki takım da bugün pozitif futbol oynadı. Türkiye’de bu tip takımlara karşı hem içeride hem de dışarıda kazanmak, puan almak kolay değil ki Antalyaspor iyi bir takım. Biz de bugün stadımızı dolduran taraftarlarımızın önünde maçı hiçbir zaman bırakmayarak, son ana kadar iyi mücadele ederek yakaladığımız pozisyonlarla maçı kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ederim.” dedi.

İsmail Kartal, maçın hemen başında sakatlık yaşayan Cengiz Ünder ile ilgili şunları söyledi: “Doktorla konuşup herhangi bir rapor gelmedi. Ama hiç beklemediğimiz bir şansızlık… Birden bire Cengiz’in sakatlığı, oyuna giremedik, oyuna başlayamadık. Tabii Antalya takımı da bize önde iyi baskı yaptı. Bununla beraber yavaş yavaş oyuncularımız oyuna ağırlığını koyarak, rakibe de bunu hissettirerek ikinci yarıda inisiyatifi kendi elimize aldık ve altı tane yüzde yüz net pozisyona girdik. Rakibin de golün haricinde iki tane pozisyonu vardı. Sonuçta kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

İsmail Kartal, transfere ilişkinse, “Başkanımız ve Yöneticilerimizle birlikte 6 numara ile ilgili birkaç oyuncuyla temasımız oldu. Bu temasları Sayın Başkanımız yürüttü. 6 numara haricinde gerçekten çok önemli transferler yaptık. Bu konuda Başkanıma teşekkür ediyorum. Hep birlikte konuşarak, irdeleyerek, acele etmeden ki daha önce basın toplantılarında ifade ettiğim gibi ‘Biz ihtiyacımız olan oyuncuyu alacağız, bize katkı verecek, kalite katacak oyuncuları almak istiyoruz’ diye söylemiştik.

Bu noktada bazı oyuncuları kulüp vermedi, bazı oyuncuların kendisi gelmedi. Bazı oyuncuları transfer edebilmek kolay olmuyor. Onun için biz de yapmış olmak için transfer yapmayalım diye ve kendi elimizdeki oyuncular da çok değerli olduğu için ki  geçmişten bugüne baktığınızda Miha Zajc, Crespo, Fred gibi oyuncular var. Olmadı, yapamadık. Yapamadık diye bu da dünyanın sonu değil.

Elimizdeki oyuncularla biz yolumuza devam edeceğiz. Nasıl ki bundan önce Crespo, Miha gibi oyunculara güvenerek başarılar elde etmiştik, güzel bir sezon kapatmıştık, bizim oyuncularımızın hepsi değerli, hepsine çok güveniyoruz. Şimdilik bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubunun ilk haftasında Nordsjaelland ile oynayacak karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi: Bu maç bitti ve dört gün sonra Nordsjaelland maçı var. Ona da elimizdeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirip, rotasyonlu bir şekilde çıkacağız. Kendi evimizde kazanıp 3 puan almak istiyoruz. İnşallah onu da başarırız diye düşünüyorum.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir