İsmail Kartal’dan ‘Beşiktaş’ Açıklaması: Derbilerin Favorisi Yoktur

Sivasspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, cumartesi akşamı oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili, “Derbilerin favorisi yoktur. Sonuçları kestirilemez. Göreceğiz” dedi.

Haber Merkezi /Süper Lig’in 14. hafta maçında Fenerbahçe ile Sivasspor, Şükrü Saracoğlu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Bahattin Şimşek’in yönettiği karşılaşmadan Fenerbahçe, 4 – 1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Szymanski, 42. dakikada İrfan Can Kahveci ile 68 ve 75. dakikalarda Dzeko kaydetti. Sivasspor’un tek golünü ise 51. dakikada Rei Manaj kaydetti.

Bu galibiyetle puanını 37’ye yükselten Fenerbahçe, ligdeki liderliğini sürdürdü. Sivasspor ise 15 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Kartal’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Planladığımız gibi. Sivasspor’un oyun planını biliyorduk. İkinci bölgede kazandıkları toplarla hızlı hücum yapan, bunu da Türkiye Süper Ligi’nde en iyi yapan birkaç takımdan biri. Bugüne kadar oynadıkları maçlarda elde ettikleri istatistiklerden bunu tespit etmiştik. Biz hücum ederken aynı zamanda savunma güvenliğimize çok önem verdik. Bunu da gayet iyi bir şekilde yaptık. İyi başladık, biraz düştük.

İlk yarının sonuna doğru tekrar bir yükseliş, ikinci yarı tekrar bir duraklama… Tekrar oyunun sonuna doğru tempoyu arttırdık. Sonuçta bugün kazanmamız gereken maçta taraftarlarımızla beraber güzel bir şekilde farklı galip gelerek 3 puanı aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Şimdi hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçı için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.

Burada önemli olan şu var, Tamam, maçı kazandık 4-1. Bugün sakatlıktan dönen Ferdi, Fred gibi oyuncularımız, bu geçiş maçında, -ön hazırlık maçı diyelim onlar için- sakatlıktan sonraki ilk maçlarında güzel bir reaksiyon verdiler. İnşallah elde ettikleri bu özgüvenle Beşiktaş maçına kadar çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Kazandığımız için mutluyum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugün gayet mutluyum. 4-1 kazanmışız. Baştan sona üstün oynadığımız bir maçta neden mutlu olmayayım? Futbolda zaman zaman geri çekileceksiniz, zaman zaman topu rakibe vereceksiniz, zaman zaman ikinci bölgede karşılaşacaksınız. Biz bugün bunu gayet iyi yaptık. Zaman zaman Sivasspor’a vererek kompakt bir şekilde topun karşısında kaldık. 5-1 de, 6-1 de olabilirdi.

Gün gün bakıyoruz. Herhangi bir tarih vermem doğru olmaz. Sakatlığıyla ilgili takım antrenmanlarına başladı. Her geçen gün sağlık ekibimizle beraber değerlendiriyoruz. Hafta sonuna kadar değerlendireceğiz. Derbilerin favorisi yoktur. Sonuçları kestirilemez. Göreceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir