İsmail Kartal: Eksiklerimiz Var

Zimbru galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu sezon farklı bir sistemle sahada olduklarını dile getiren İsmail Kartal, “Geçen sene farklı bir sistem; bu sene yeni ve farklı bir sistemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bu konuda takımın ve oyuncularımın birazcık zamana ihtiyacı var. Az önce de ifade ettiğim gibi her ne kadar farklı bir galibiyet elde etsek de evet, bu güzel bir şey ama eksiklerimiz var. Hem oyunumuzu hem de oyuncularımızı geliştirmemiz gerekiyor. Birazcık daha zamana ihtiyacımız var. İnşallah bunu da en kısa zamanda gidereceğimizi düşünüyorum.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova’nın Zimbru Chisinau takımına karşı alınan 5-0’lık galibiyet sonrası açıklamalarda bulundu. Kartal’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Öncelikle bu kadar yoğun bir sıcaklık altında, insanların sokakta dahi yürüyemediği ortamda her iki takım oyuncularını da tebrik etmek lazım. Çünkü böyle bir sıcak havada 90 dakika maçı çıkartabildiler. Oyuna gelince de, üç haftalık dilim içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bölüm bölüm de olsa biz, oyun felsefemizi saha ve rakibimize hissettirdiğimizi, yansıttığımızı düşünüyorum.

Ama tabii ki 5-0 kazanmak güzel. Sonuçta hala eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi giderebilmemiz için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bazı yerleri bu maçta gördük, bizim için de çok iyi oldu. Bunlar üzerine çalışacağız ve yoğunlaşacağız. Kazanmak güzel, 5-0 net ve güzel bir galibiyet. Taraftarlarımız maç başında vermiş oldukları müthiş enerjiyle, destekle oyuncularım da sahada reaksiyon gösterdiler.

Maça çok hızlı başlayıp erken gelen goller ki daha fazla da gol bulabilirdik. Sonra bir duraklama oldu, tekrar oyunu dengeledik. İkinci yarı oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Kazanmak güzel ama daha çalışmamız ve oyun içerisinde oyunumuzu geliştirmekle ilgili eksiklerimiz var. Bu yönlerimizi de en kısa zamanda geliştirerek çok daha iyi olacağız.

Geçen sene farklı bir sistem; bu sene yeni ve farklı bir sistemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda takımın ve oyuncularımın birazcık zamana ihtiyacı var. Az önce de ifade ettiğim gibi her ne kadar farklı bir galibiyet elde etsek de evet, bu güzel bir şey ama eksiklerimiz var. Hem oyunumuzu hem de oyuncularımızı geliştirmemiz gerekiyor. Birazcık daha zamana ihtiyacımız var. İnşallah bunu da en kısa zamanda gidereceğimizi düşünüyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir