Selahattin Baki: Fırsat Transferi Çıkarsa Mutlaka Değerlendiririz

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, “Fırsat transferi çıkarsa mutlaka değerlendiririz. 3 ya da 4 futbolcu almaya çalışıyoruz. 3 tane garanti diyebilirim hemen hemen. Rakamsal olarak bahsediyorum, 3 tane garanti bitti demek istemiyorum. 4 de olabilir. Sonlara doğru fırsat transferi olursa mutlaka değerlendiririz” dedi.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova’nın Zimbru Chisinau takımına karşı alınan 5-0’lık galibiyet sonrası açıklamalarda bulundu. Baki’nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Hocamızı ve oyuncularımızı kutluyorum. Skordan daha çok beni mutlu eden bir şey oldu, o da yeni oyuncuların takıma uyumu. Yeni gibi düşünebilirsiniz ama Samandıra’da da bunu görüyoruz, karakter parayla alınmıyor. Yeni gelenlerin hem takım arkadaşlarına uyumu, hem Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile olan uyumu hem de bugün gördük ki taraftar ve tribünle uyumu bizi 4-5 kat daha umutlandırdı bu sezon için. Mutlu başladık.

Geçen sezon bitmeden Fenerbahçe futbol departmanı olarak yönetim ve profesyoneller bazı adımlar atmaya, dersler çalışmaya başladık ve Dzeko ile Kent gibi iki değeri kampa yetiştirdik. Daha sonra İsmail hocamızın da dahil olmasıyla başka transferleri de kadromuza kattık. Dinamik ve iyi bir Fenerbahçe’yi yaratmaya çalışıyoruz.

%80 kadroyu oturttuk diyebilirim, yani yeni transferleri. Başka transferler de yolda. Taraftarlarımız bu konuda müsterih olsun. Şu ana kadar aldığımız oyuncular bundan sonra geleceklerle beraber güçlü bir Fenerbahçe, hem camiamızın hem İsmail hocamızın emrinde olacak.

Birkaç gündür futbol kamuoyunun gündemini oluşturan Zaha transfer süreciyle ilgili önemli açıklamalar yapan Yöneticimiz Selahattin Baki, “Bir konuya girmek istiyorum. Hepinizin malumu birkaç gündür Türk futbol kamuoyu Zaha konusuyla yatıyor, kalkıyor. Öncelikle Galatasaray trol yapılanmasını, Galatasaray’ın copy-paste medya mensuplarını ve yönetimini tebrik ediyorum çünkü gerçekten lehte ve aleyhte algı nasıl yaratılır bunun adeta bir dersini veriyorlar Türkiye’ye son zamanlarda.

Bizim 4-5 gün evvel masadan kalktığımız ve masadan kalktığımızı da son derece rahat ispatlayabileceğimiz –elimizde deliller de mevcut- bir oyuncuyu sanki bize bir yüzyılın transfer çalımını atmışlar gibi bir zafer sarhoşluğuna bürünüp akılları sıra bizi küçük göstermeye çalışıyorlar camiamızın nezdinde. Bazı kendi taraftarlarımız da sağ olsunlar çabuk gaza geliyorlar. Bu kırılgan yapıyı kırmamız gerekiyor. Ben size çok net bir şekilde Zaha olayını özetleyeyim.

Şunun da üstünü çizmek istiyorum; sanki 3 aydır her gün beraberiz, tüm günlerimiz beraber geçmiş Zaha’yla, 7/24 yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş gibi bir hava yaratıldı ama biz kendisiyle 2 defa görüştük. Kendisine bir teklif verdik. Ağabeyi bize bu teklifi düşünüp ‘Size döneceğiz’ dediler. Verdiğimiz teklifi kabul etmediklerini bildirdiler. Biz de teşekkür ettik. Buraya kadar gayet normal bir futbol transfer prosedürü. Daha sonra 48 saat sonra kendileri bize döndü bu sefer bambaşka rakamlarla.

Başkanımız üzerinden geçti bu olayın ama ben de dibine inmek istedim. Yıllık 10 milyon Euro neti bulan… Yazılı çizili hepsi elimizde var. Biz başkaları gibi sporcuların, kulüplerin, menajerlerin WhatsApp konuşmalarını ya da resmi yazışmalarını ifşa etmeyiz. Bizim huyumuzda, suyumuzda öyle şeyler yok. Gerekiyorsa gerekli mercilere onları da gösterebiliriz. Biz 5 yıllık yönetim tarihimizde yapmadığımız bir şeyi yaptık, ilk defa bir futbolcu temsilcisine cevap vermedik.

“İnanılmaz bir şekilde gaza gelip bu kayığa binenler var”

Yılda 10 milyon Euro’yu da görünce, saçma sapan istekler, saçma sapan ön ödemeler yüklü yüklü. Cevap bile vermeye tenezzül etmedik. Bununla beraber aynı gün Fenerbahçe’de isim yapmış bazı medya mensupları Fenerbahçe’nin bu transferde masadan kalktığını zaten tebliğ ettiler. Videolarla da, tweetler, geleneksel medyadaki bazı konuşmalarla da sabit. 4 gün sonra ezeli rakibimiz alıyor, sanki elimizden bir oyuncu almış gibi. İnanılmaz bir şekilde gaza gelip bu kayığa binenler var.

Transfer çalımı diyorlar da ben size bir örnek vereyim. Biz Fenerbahçe’yiz. Sadece bizim yönetimimizde, yani 90’lara, 2000’lerin başına, 80’lerin sonuna girmeye gerek yok. Vedat Muriç mesela. Algıdan örnekler vereceğim. Rize’de bir aslan vardı, dünyanın en iyi futbolcusuydu. Balkan, muhteşem bir oyuncu, fizik, karakter, muazzam bir adamdı… Fenerbahçe aldı, bir anda dünyanın en kötü futbolcusu ilan edilmedi mi?

Hepiniz şahitsiniz. Sonra kaç paraya Serie A’ya sattığımız malumunuz. Mert Hakan Yandaş. Dünyanın en iyi oyuncusuydu, en iyi yerli rotasyon adaylarından biriydi. Fenerbahçe’yi seçti, ifşa edilmedik ne Whatsapp mesajları kaldı… Hatırlıyorsanız kendisine 100 milyon TL imza parası verdiğimiz iddia edildi, buna inananlar ve inandırılanlar oldu.

O dönemin teknik direktörü demedi mi ‘İrfan Can Kahveci bizi istiyor’ diye? Bir gece ne yaptık? Gittik aldık. Çünkü biz Fenerbahçe’yiz. Aynı anda aynı şartlarda birisine talipsek gider alırız. Tarih de beni bu konuda destekliyor. Yaşı yetmeyenler de biraz araştırsın öğrenirler.

Joao Pedro’nun geçen sene sakatlığından dolayı hayrını pek göremesek de Serie A’da 71 gol atmış, 20 asist yapmış büyük bir futbol değeri. Her yerde Galatasaray’la anlaştı haberleri vardı. Gittik, bizim ihtiyacımız var diye aldık. Hayrını göremedik, olabilir. Bu kadar örnek varken insanda biraz utanma olur bu algıları yaparken Fenerbahçe’yle ilgili.

En son Szymanski’ye değinmek istiyorum. Şimdi anlatacağım olay bize olsaydı nasıl muamele görürdük futbol kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Szymanski tatildeyken Galatasaray camiası menajerinin ve kulübünün haberi olmadan Galatasaraylı ünlü bir iş insanının özel uçağıyla İstanbul’a getirdi. İstanbul’u da bırakın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör ve yetkililerle toplantı yaptıkları adamı aldık. Bunu hiç konuşan yok. Algıda lehte ve aleyhte tebrik ediyorum büyük bir yapılanmaları var.

Bizi akılları sıra kızdırmaya, küçük düşürmeye çalışıyorlar. Aklıselim Fenerbahçeliler ve aklıselim Galatasaraylılar bile bu oyuna gelmiyor. Aynı Szymanski olayında olduğu gibi bundan sonra da kafa kafaya gelirsek gerekiyorsa Florya’nın kalbine gider o futbolcuyu alır Kadıköy’e getirip çubukluyu giydiririz. Bu sene bunu yaptık. Bu konuyu kapatmalarında fayda görüyorum çünkü iş saçma bir yere, özellikle genç insanları tahrik eden bir yere doğru gidiyor.

Hepinizin benden şikayetçi olduğunuzu biliyorum çünkü hiç isim vermiyorum. Bu konuda affınıza sığınıyorum. Yine isim vermeyeceğim. Bazı isimleri birkaç gün içinde çözmeye çalışıyoruz. Kontrat, menajer, kulüple olan ödeme planı derken işler uzayabiliyor. En yakın zamanda 2 ya da 3 ismi katmaya çalışıyoruz. Laflarımı dikkatli seçiyorum, bir gecikme olursa taraftarın affına sığınırım.

Daha sonra ağustos sonuna doğru bir fırsat transferi çıkarsa… Bazen sonlara doğru Türkiye’ye getiremeyeceğiniz bazı isimler transfer piyasasına çıkabiliyor. Öyle olursa mutlaka değerlendiririz. Ama isim vermeyeceğim. Bizim yönetim tarzımızı biliyorsunuz. Kendi PR’ımızı yapmaya gelmedik, Fenerbahçe’ye hizmet edip Fenerbahçe bayrağı altında hiç olmaya geldik. Bu konuda hepiniz yıllardır şahidimsiniz.

Fırsat transferi çıkarsa mutlaka değerlendiririz. 3 ya da 4 futbolcu almaya çalışıyoruz. 3 tane garanti diyebilirim hemen hemen. Rakamsal olarak bahsediyorum, 3 tane garanti bitti demek istemiyorum. 4 de olabilir. Sonlara doğru fırsat transferi olursa mutlaka değerlendiririz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir