İmamoğlu’ndan “Yerel Seçim” Açıklaması: Kazanmaya Devam Edeceğiz

2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İyi niyet temelli, ahlak temelli, bu şeffaflığı, bu katılımcılığı biz yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaptıkça da, eksiğimiz olabilir, hatalarımız olabilir, bazı yanlışlar yapmış olabiliriz, ama o yanlışlarımızı da gidereceğiz. Halkımızı memnun etmeye devam edeceğiz” dedi ve ekledi:

“Göreceksiniz, umutla ayağa kalkın. Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini, hem de İstanbul’un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz. Ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

İmamoğlu, konuşmasının devamında, “Yılmak yok, yolumuza devam edeceğiz. Ama vatandaşımızla yüzleşeceğiz. Yaptığımız eksikliklerden dolayı onlardan özür dileyeceğiz. Onlarla dertleşeceğiz, konuşacağız. Buradaki gibi eleştirileri alıp baş tacı edeceğiz. Önümüze vatandaşlarımızın dilek ve tavsiyeleriyle bakacağız. Milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayınız, buradaki kardeşiniz asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz, bunu herkes bilsin.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesinin Çatalca’daki dağıtım töreninde konuştu. Törene CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da katıldı.

Evrensel’in aktardığına göre; TÜİK verilerine göre, göreve geldiklerinden bu yana İstanbul’da tarım yapılan alanın 50 bin dekar büyüdüğünü belirten İmamoğlu, “Siz fırsat verdiğinizde, İstanbul’un da tarımla ne kadar değerli işler yapabileceğini, İstanbul’un ürettiği sahalardan İstanbullunun evine, mutfağına daha ucuz gıda temininin var olacağını, İstanbullunun hem güvenli hem lezzetli gıda ile buluşabileceğini biz insanlarımıza ispat ettik” diye konuştu.

İmamoğlu ayrıca “Biz niçin bunları başarabiliyoruz biliyor musunuz? Tek farkımız var, ‘Her şeyi ben bilirim’ demiyoruz. Bilen insanlarla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu kürsüler vatandaşın derdini dile getirdiği kürsülerdir. Vatandaşa had bildirme kürsüleri değildir” diyen İmamoğlu, yerel seçimlere dair de şunları söyledi:

“İyi niyet temelli, ahlak temelli, bu şeffaflığı, bu katılımcılığı biz yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaptıkça da, eksiğimiz olabilir, hatalarımız olabilir, bazı yanlışlar yapmış olabiliriz, ama o yanlışlarımızı da gidereceğiz. Halkımızı memnun etmeye devam edeceğiz. Göreceksiniz, umutla ayağa kalkın.

Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini, hem de İstanbul’un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz. Ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yılmak yok, yolumuza devam edeceğiz. Ama vatandaşımızla yüzleşeceğiz.

Yaptığımız eksikliklerden dolayı onlardan özür dileyeceğiz. Onlarla dertleşeceğiz, konuşacağız. Buradaki gibi eleştirileri alıp baş tacı edeceğiz. Önümüze vatandaşlarımızın dilek ve tavsiyeleriyle bakacağız. Milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayınız, buradaki kardeşiniz asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz, bunu herkes bilsin.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir