İmamoğlu’ndan Erdoğan’a “Emekli Maaşı” Tepkisi: Hadi Oradan

Bahçelievler mitingde emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara değinen İBB Başkanı İmamoğlu, “Neymiş emekliye bütçe veremezlermiş, emekliye verilen her kuruş bütçeye yük ama başka işler bütçeye yük değil” dedi ve ekledi:

“Doğru mu konuşuyorlar, hayır. 2001’de en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı. Emekli maaşı senden önce bütçeye yük olmadı da şimdi mi oluyor. Hadi oradan, hadi oradan. Ekonomiyi batırdılar, mazeret bulamıyorlar, işin suçunu yarın emekliye yüklerlerse şaşırmam.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre; Parti otobüsü üzerinden mitinge katılanlara seslenen Ekrem İmamoğlu, “Allah’ın bit lütfu dünyanın en güzel şehrine belediye başkanı oldum ama başka bir yönü daha var. Köyde doğmuş bir çocuk; büyüyor, eğitimini tamamlıyor İstanbul’da hayatını kuruyor, iş yaşamını geliştiriyor ve bir gün İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olabiliyorsa bu yolculuğun bir başka adı var. O da Atatürk cumhuriyetinin yolculuğu. O yüzden bu millete, devlete, bu topraklara çok borcumuz var” dedi.

CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan’a destek isteyen İmamoğlu, “Bahçelievler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Hem Emine Gülizar Emecan bir Bahçelievlerli ve kadın mühendis olarak, hem bir Bahçelievlerli ve CHP il başkanı olarak üçümüz birlikte Bahçelievler’de tarih yazacağız tarih” diye konuştu.

“18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Ataköy-İkitelli metro hattını hizmete açıyoruz” diyen Ekrem İmamoğlu, “Bir başka metro hattı daha var. O da uzun yıllardır süren şükürler olsun bitti. Bakanlığın yapmasına karar verilmişti Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattı. Son aldığımız bilgiye göre 10 Mart’ta açılışını yapıyorlar. Tabii beni davet etmeyecekler, önemli değil” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı metro hatlarının bedelinin belediye bütçesinden kesildiğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Davet etmeyecekler ama ne yapacaklar biliyor musunuz, o hattın parasını bizim bütçemizden kesecekler. Çünkü bakanlığın yaptığı bu hatların parasını büyükşehir belediyesinin bütçesinden kesiyorlar. Fakat biz göreve gelmeden önce bu hatların ücretlerini, orada satılan biletlerden elde edilen gelir üzerinden kesiyorlardı. 15-20 yıla yakın bunun paraları kesiliyordu. Sonra biz göreve geldik, Sabiha Gökçen Havalimanı hattını açtılar. Tam 5,5 milyar lirayı 10 ayda kestiler bütçemizden.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattını açıyorlar, teşekkür ediyoruz. Şehrimize yapılan her iyi yatırım değerli ama göreceksiniz bunu da parasını bütçemize zarar verecek şekilde kesecekler. Sanki İBB, Kaf Dağı’nın ardında bir belediye. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz sizi yıldıracağız kardeşim.”

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattının araçlarının bakanlık tarafından alınması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattının ihalesi gereği, geçmişte İBB ile yaptıkları protokol gereği bu hattın trenleri bakanlığın alması gerekiyordu. Bakın hat bitiyor, defalarca ‘O hattın trenlerini sizin almanız gerekiyor, protokol bu şekilde’ dememize rağmen trenleri almadılar. Şimdi hattı bitirecekler, olan trenlerle biraz seyrek seferlere başlayacağız. Ama hattı teslim aldıktan sonra mecburen trenlerin alımına geçeceğiz. Be Allah’ın adamı sen bakanlıksın milletin bütçesiyle iş yapıyorsun. Ben İBB’yim milletin bütçesiyle iş yapıyorum. Birbirine hasım gibi davranmak, böyle bir ahlak bizim memleketimiz görmedi. Bunların husumeti var ya bu millete her türlü sıkıntı verir. Ama vallahi billahi vız gelir tırıs gider, bu sorunları da aşarız be kardeşim” dedi.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay beklediklerini dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı, her şeyi hazır gümbür gümbür yaparız orayı. Ama 1,5 yılı aşkın süredir, bir Cumhurbaşkanlığı onayı var, sadece imza. İmza atmıyor ki ihalesine başlayalım. Ama bu millet İstanbul’da öyle bir oy farkı yapacak ki, millet o imzayı Cumhurbaşkanı’na attıracak” şeklinde konuştu.

“Hadi oradan, hadi oradan”

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara değinen İmamoğlu, “Neymiş emekliye bütçe veremezlermiş, emekliye verilen her kuruş bütçeye yük ama başka işler bütçeye yük değil. Doğru mu konuşuyorlar, hayır. 2001’de en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı. Emekli maaşı senden önce bütçeye yük olmadı da şimdi mi oluyor. Hadi oradan, hadi oradan. Ekonomiyi batırdılar, mazeret bulamıyorlar, işin suçunu yarın emekliye yüklerlerse şaşırmam” ifadelerini kullandı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Gözlerime bakar mısınız, ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, “Bir bakan ekonomi uçacak dedi, ekonomi uçurumdan aşağı uçuyor. Bir başka bakan gözlerimdeki ışıltıya bakın, 6 ay sonra Türkiye uçacak dedi, ne bakan kaldı ne ışıltı kaldı. Bu lafları ben söylesem milletin huzuruna çıkamam, yüzüm kızarır ama bunların yüzünün kızardığını hiç görmedim” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir