İBB Başkanı İmamoğlu: Siyasi Yasak Gelirse Seçimde Milyonlarca Fark Atarız

Çarşamba günü devam edecek hakkındaki davadan siyasi yasak kararının çıkma olasılığıyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Böyle bir şey olursa seçimde fark atarız. Zaten kazanacağız ama milyonlarca fark atarız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de katıldığı programda yaptığı açıklamada, 14 Aralık Çarşamba günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan “siyasi yasak” kararının çıkması olasılığının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Fark atarız, milyonlarca fark atarız. Zaten kazanacağız ama milyonlarca fark atarız. Önemli olan ‘ben’ meselesi değil. Biz biriz, millet ittifakı bir. Bugün Ekrem İmamoğlu’na bir ceza verilmesiyle, bir başkasına verilmesinin farkı yok. Kimin nerde olduğunun da bir önemi yok. Yargının siyasetin aleti olduğuna inanan halk, siyasi iradeye öyle bir tokat atar ki bir daha yerden kalkamaz.”

“Mahkemeye güvenmek istiyorum”

Davada Çarşamba günü karar beklenip beklenmediği sorusuna ise İmamoğlu, “Dinlenmemiş şahitlerimiz var. Artı, bu mahkemeye avukatlarımızın sunacağı farklı bir takım uzman görüşleri var. Hukukçular ‘normalde karar verilemez, şahitlerin dinlenmesi lazım’ diyor. Açıkçası bir muamma, bir şey diyemiyorum. Ben sadece kendi mahkememim değil, bu ülkenin tüm mahkemelerinin yargıçlarına sonsuz güvenmek istiyorum” yanıtını verdi.

“Davayı açtıran siyasi iradedir”

Türk yargısına ve hakimlerine güvenmek istediğini açıklamasında sıklıkla tekrarlayan İmamoğlu, davaya bakan bir önceki hakimin görevinden uzaklaştırıldığını anımsattı.

İmamoğlu kimseden lafını esirgemediğini belirterek, “6 Mayıs’ta seçimi iptal eden YSK üyelerine ‘hiç mi vicdanınız sızlamıyor?’ diyorum. ‘Hiç mi? Bu milletin parasını çar-çur ettiniz, bu millete bir daha seçim yaptırttınız.’ Ben YSK üyelerine gönlümden geçeni söylüyorum. Ben Haziran’da seçimi kazandım, peki bu ‘ahmak’ cümlesi ne zaman söylendi? Ta Kasım 2019’da. Ben ‘lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye’ cümleme başlayıp, bana ‘ahmak’ diyene hakaretini iade ediyorum. İçişleri Bakanı bana ‘ahmak’ dedi, ben de bu sözü İçişleri Bakanı’na söyledim. Savcılığa verdim ifadede de bunu söyledim. 4 Kasım’da ben bu lafı Bakana iade ediyorum, bu dava tam 20 ay sonra, 27 Mayıs 2021’de açılıyor. Bu davayı açtıran siyasi iradedir” diye konuştu.

“Ahmak” davası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılmak için Fransa’ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için isim vermeden “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” açıklaması yapmıştı.

İmamoğlu da kendisine bu ifadelerin sorulması üzerine “31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır” diye konuşmuştu. İmamoğlu’na bu ifadeleri dolayısıyla “YSK üyelerine hakaret” iddiasıyla dava açılmıştı. Bir süredir görülen davanın 2 gün sonraki duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir