İBB Başkanı İmamoğlu: Mühim Olan Değişim

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden sonra dile getirdiği  “değişim” talebini yineleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “Şunun altını çizelim ne yazık ki 9 yılda 3 kez üst üste seçim kaybettik, Cumhurbaşkanı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi partisidir” dedi ve ekledi:

“Değişim meselesi önemli, geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamada çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekun bir anlayış değişimini, köklü, detaylı bir değişimi içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerden devam ediyorum. Hala en güçlü şekilde bu değişimi talep eder durumdayım.”

İmamoğlu sözlerine, “Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum… Bu ihtiyacı toplum tarifiliyor, insanlar istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Toplumun her kesimini dinlemememiz ve anlamamız şart.” şeklinde devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Bir muhasebe, bir özeleştiri gerekir. Bunun yapılması gereken hassas alanlar vardır. Şunun altını çizelim… Dokuz yılda üst üste üç kez Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Türkiye’nin en önemli siyasi partisidir.

CHP, irtifa kaybedecek bir parti asla olamaz. O bakımdan en üst seviyeden bu sürecin irdelenmesi şart. Genel merkezinden en ücra köşedeki örgütüne kadar bu muhasebe şart.

Toplumun beklentisini hep önde tutan bir süreci yaşadım, buna devam edeceğim. Her zaman ülkemiz ve milletimiz her şeyin önünde durmuştur. Siyasi partiler amaç değil hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirdim, bu felsefeyi temsil ettim.

Değişim meselesi önemli. Çok önemli bir kavram. Geçen hafta aslında çok net olarak güçlü olarak değişimden bahsettim. Topyekun bir değişim, detaylı, köklü bir değişim içeren kavramlar ifade ettim. Aynı yerden devam ediyorum. Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

Değişimin sadece bir kurul veya heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, insanlar bunu istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Herke kesimin ne istediğini anlamamız şart.

Genç nüfusun ne istediğini görmeden siyaset olmaz. Bunları görmek zorundayız. O gün ne ifade ettiysem, aynı duruşta devam ediyorum. Demokrasi de bunun için var. Demokrasi değişimi tarifler. Mesele sadece bir makam ve kurul meselesi değil.

Kılıçdaroğlu’na ne söyledi?

(Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinde “Değişim sürecine liderlik etmekte ben gönüllüyüm” dedi mi) Ben elbette ki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı olarak paylaştım. İdeallerim uğrunda görev almaktan asla çekinmem, asla çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olarak, her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermenin bir neferi olmaya devam edeceğim. Aynı yoldayım, takip edeceğim süreci.

(Basında “Baba – oğul kavgası başladı” başlıkları) Çok detay var, bunlar benim hayatımda çok yer işgal etmiyor. Siyasi yasak ne olacak… İBB ne olacak… Bunların hepsi cevapları verilmesi gereken sorular, kervan yolda dizilir ve çözülüp karara bağlanır. Mühim olan değişim.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir