İBB Başkanı İmamoğlu: 14 İlçede İddialı Konumdayız

Katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 14 ilçede çok iddialı olduklarını söyledi. İmamoğlu, diğer ilçelerde ise yarışın eşit gittiğini belirtti.

Seçimlerde rakibi Murat Kurum’a ilişkinde konuşan Ekrem İmamoğlu, “Allah herkese öyle rakip versin derim de ayıp olacak. Ama ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke bu vasat tavırları yapmasaydı” dedi.

Bakanı Mehmet Şimşek’in Murat Kurum’a ilişkin açıklamalarını da değerlendiren İmamoğlu, “Sen itibarlı bir insansın. İyi bir ekonomistsin. Ülkede faydalı bir bürokrasi geçmişin var. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler verdin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“14 ilçede çok iddialı konumdayız. Çok sürpriz ilçeler de var içerisinde. Kalanlarda ne durumdayız. Vatandaşımız çok derin analiz ediyor. Diğerlerinde de her an yukarıya doğru kaydırabileceğimiz ilçeler de duruyor.

Seçim elimizden alındı. Hırsızlar dendi, teröristler dendi. Bir tane mi tutuklama olmaz. Cumhurbaşkanı ‘siyasi söylem’ dedi. Görevimizin altıncı ayında bir pandemi ile karşı karşıya kaldık. Hayat durdu. Dünyada pandemi sürecinde merkezi idareler yönetimler, yerel yönetimleri destekledi.

Biz sıfır destek aldık. Bizim satış izinlerimizin yüzde 40’ını vermediler. Buna rağmen kasayı döndürdük ve bütçe açığını yarısına indirdik. Engellemeseler beş yılda onların 25 yılda yaptıklarını yaparız.

(Murat Kurum) Allah herkese öyle rakip versin derim de ayıp olacak. Ama ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke bu vasat tavırları yapmasaydı. Bir hukukumuz var. Eleştireceğim çok şey var. Bizim Gazze’ye yardım hazırlığımızı da bilmiyor. Bugün TIR’larımız yola çıkacak.

Benim İstanbul’da 35 yıllık hayatım var. Daha dün yine Metrobüs’ü Sultanbeyli’ye getireceğim demiş. Biz Sultanbeyli’ye metro götürdük zaten. İstanbul’u bilmiyor.

Ben spor insanıyım, tüm kulüplerle aram iyi. Yarın da Beşiktaş’ı ziyaret edeceğim. Kişiler geleri geçer. İstanbul’a 2036 Olimpiyat Oyunları’nı getireceğiz.

Rakibim 300 bin konut yapacağız, diyor. Nasıl yapacaksın? İkimiz toplam 18 bin konut yapmışız. Kanal İstanbul’a Murat Kurum karar verebilir mi? Cumhurbaşkanı ‘Biz Kanal İstanbul’u gündemimizden kaldırdık’ desin.

Ben de Murat Kurum’u alkışlayacağız. Kurum geçmişte ‘Kanal İstanbul’u yapacağız’ dedi. Şimdi de ‘Milletin gündeminde olmayan bizim de gündemimizde olmaz’ diyor. Kurum’un yaptığı sadece kelime oyunu.

Mehmet Şimşek’e saygı duyuyorum

(Mehmet Şimşek’in Murat Kurum açıklaması) Bana randevu veren iki bakandan birisi Mehmet Şimşek’ti. Kendisine teşekkür ederim. Şimşek’e saygı duyuyorum.

Yapmasaydın Şimşek. İtibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın. İyi bir ekonomistsin. Ülkede faydalı bir bürokrasi geçmişin var. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler verdin.

İhtiyaç sahiplerine 20 bin sosyal konut yapacağız. Biz sosyal konut işini bu dönemde KİPTAŞ ile beraber yürüteceğiz.  60 bin konutta ise güçlendirme yapacağız. Türkiye’de devletin kira yardımının yanında yardım yapan bir tek biz varız.

Bu seçim topluma soluk aldıracak, millet gücünün farkına varacak. Millet devleti yönetenlere haddini bildirecek. Yönetici had bildirmez, yönetici haddini bilir. Bu seçim Cumhuriyet ve demokrasinin ayaralarını toparlayacak.

İstanbul’un projelerinin anlatıldığı reklam filmi TRT’de ve 13 TV kanalında yok. Aleyhimde haberler var. Ancak tek bir açılış haberimiz yok.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir