İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Batı’ya “Filistin” Eleştirisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “HAMAS tabii ki bizim çok üzüldüğüm bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Biz, terör uygulamalarını yapan ve insanları topluca katleden her yapıyı terör politikası olarak görüyoruz. Maalesef bugün aynısı masum Filistinlilere oluyor” dedi ve ekledi:

“Her iki konunun da bu ölçüde değerlendirilmesini, bir an önce Filistinlilerin böylesi kötü bir zulme mâruz kalmaları parçalanmalarını sona erdirmeyi talep ediyorum. Bu konuda Batı ülkeleri iyi sınav vermiyor. Tek taraflı bakıyorlar. Biz, daha gerçekçiyiz.”

CNN International, yerel seçimlerde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Röportajda İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını bitirmek için muhalefetin en iyi umudu” olarak tanıtılması dikkatlerden kaçmadı.

7 Ekim 2023’te ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrası Filistin’de yaşanan savaşı değerlendiren İmamoğlu, HAMAS’ın saldırılarını terör eylemi olarak yorumlarken İsrail’in de Filistin halkına zulmettiğini söyledi. İmamoğlu, Orta Doğu’ya “demokrasi gelmesinin” tüm dünyanın yararına olacağını vurguladı.

Erdoğan’ın İsrail’e en sert çıkış yapan liderden biri olduğu ve Hamas lideri İsmail Heniyye’yi kısa süre önce konuk etmesinin hatırlatılması üzerine. İmamoğlu yanıt olarak şunları söyledi:

“HAMAS tabii ki bizim çok üzüldüğüm bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Biz, terör uygulamalarını yapan ve insanları topluca katleden her yapıyı terör politikası olarak görüyoruz. Maalesef bugün aynısı masum Filistinlilere oluyor. Her iki konunun da bu ölçüde değerlendirilmesini, bir an önce Filistinlilerin böylesi kötü bir zulme mâruz kalmaları parçalanmalarını sona erdirmeyi talep ediyorum. Bu konuda Batı ülkeleri iyi sınav vermiyor. Tek taraflı bakıyorlar. Biz, daha gerçekçiyiz.

Filistin – İsrail savaşının 205. günü geride kalırken, Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise son 24 saatte 66 artarak 34 bin 454’e çıktı. Gazze’de İsrail saldırılarında yaralananların sayısı ise son 24 saatte 138 artarak 77 bin 575’e yükseldi.

Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’ini çocuklar ve kadınların oluşturduğu aktarılırken, saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu vurgulandı. Sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı kaydedildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir