Her Gün Zeytinyağı Tüketmenin 5 Faydası

Dünyanın en sağlıklı beslenme şekillerinden biri olarak kabul edilen Akdeniz diyetinin önemli bir bileşeni olan zeytinyağı, kalp hastalığı ve tip 2 diyabette dahil olmak üzere sağlığı olumlu yönde etkileyen koruyucu bileşikler açısından zengindir.

Haber Merkezi / Peki, neden belenmenize zeytinyağı eklemeyi düşünmelisiniz?

Kalbinizi sağlıklı tutar: Zeytinyağının şöhreti, tekli doymamış yağ asitlerinin, özellikle de oleik asitin bolluğunda yatmakta. Zeytinyağı, faydalı HDL kolesterolü yükseltirken, zararlı LDL kolesterolünü düşürmeye yardımcı olarak kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.

Çok miktarda antioksidan: Zeytinyağı, vücudunuzdaki zararlı serbest radikalleri temizleyen doğal moleküller olan antioksidanlarla doludur. E vitamini ve oleocanthal gibi antioksidanlar hücrelerinizi oksidatif strese karşı korur ve kanser, alzheimer ve diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

Antibakteriyel müttefiki: Zeytinyağının antibakteriyel özellikleri genel sağlığınıza değerli bir savunma hattı ekler. Araştırmalar, zeytinyağındaki bileşiklerin, özellikle sızma zeytinyağının, çeşitli bakterilere karşı antimikrobiyal etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu, vücuttaki zararlı bakterilerle mücadelede, potansiyel olarak enfeksiyon riskini azaltmada ve bağışıklık sisteminizi desteklemede yararlı olabilir.

Felç riskini önleyin: Araştırmalar, zeytinyağını beslenmenize dahil etmenin felç riskinin azalmasına katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Zeytinyağı, yüksek tansiyon ve kolesterol düzeyi gibi faktörleri azaltarak felçlere karşı koruyucu bir hat oluşturur.

Kan şekeri seviyesini yönetir: Zeytinyağının tekli doymamış yağları kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve bu da zeytinyağını tip 2 diyabet veya prediyabet hastası kişiler için faydalı kılar. Araştırmalar, zeytinyağının insülin duyarlılığını artırdığı ve kan şekeri artışını azalttığını gösteriyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir