Pastırmalı Risotto, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek tarifimi arıyorsunuz, pastırmalı risottoyu deneyin. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! 

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

220 gr pastırma
5 su bardağı et suyu
1/4 bardak beyaz şarap
60 gr tereyağı
1/2 adet soğan
4 diş sarımsak
350 gr pirinç (arborio)
25 gr parmesan
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce pastırmayı küpler halinde kesin, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, peyniri rendeleyin. Ardından pastırmayı bir tavada orta ateşte, karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar soteleyin ve bir kenara koyun. Ondan sonra et suyunu kaynatın ve sıcak tutmak için ısıyı en aza indirin.

Ardından tereyağının yarısını bir tavada orta – yüksek ateşte ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin, yaklaşık 2 dakika soteleyin, pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin, ısıyı orta seviyeye düşürün, şarabı tavaya dökün ve sıvı buharlaşana kadar birkaç dakika pişirin.

Ondan sonra sıcak et suyunun üçte birini ekleyin ve pirinç sıvıyı emip kremsi hale gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin, bu işlemi iki kez daha tekrarlayın: Pirincin et suyunda pişirilmesi toplamda 15 ila 20 dakika sürecektir, pişirme işlemi bittiğinde pirinç yumuşak fakat biraz esnek olmalıdır.

Son olarak, risottoyu ocaktan alın ve kalan tereyağını ekleyin, ondan sonra peyniri ve pastırmayı ekleyin. Servis yapmadan önce tuz ve karabiber ile tatlandırın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir