HEDEP Sözcüsü Doğan’dan CHP Lideri Özel’e: İyi Kürt, Kötü Kürt Oyunlarınız…

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Lideri Özgür Özel’in Öcalan ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Öcalan hakkında bir şey söylemeden önce, onun temel hukuki hakları için kılınızı kıpırdattınız mı?” sorusunu yöneltti ve ekledi:

Haber Merkezi / “İyi Kürt, kötü Kürt oyunlarınız daha önce çok denendi. Karşılıklı düşmanlarınızı tartarken de Kürtleri kullanıyorsunuz. Buna izin vermeyiz!”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Abdullah Öcalan ile ilgili ifadelerine sosyal medya hesabından cevap verdi. Ayşegül Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bir yandan demokrat, insan haklarına saygılı görünmeye çalışan, öte yandan sorunları kördüğüme çevirmiş olan devlet ezberleriyle statükoya göz kırpan bir lider “değişim” iddiasında gerçekten kararlı mı? Yıllardır hiçbir hukuk normu gözetilmeden tecritte tutulan Sayın Öcalan hakkında bir şey söylemeden önce, onun temel hukuki hakları için kılınızı kıpırdattınız mı? İyi Kürt, kötü Kürt oyunlarınız daha önce çok denendi. Karşılıklı düşmanlarınızı tartarken de Kürtleri kullanıyorsunuz. Buna izin vermeyiz!”

Özgür Özel ne demişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in KKTC’de yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan ile ilgili konuşmuştu. CHP Lideri Özel açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Abdullah Öcalan’dan medet umacağıma Selahattin Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir.

Selahattin Demirtaş bir partinin genel başkanıyken alındı, cezaevine kondu ve birçok hak ihlal kararlarına rağmen hâlâ orada tutuluyor. Oysaki kendisi 40 bin kişinin katili Abdullah Öcalan’la mektup arkadaşlığı yapmaktadır. Ondan mektup alıp, yerel seçimlerde mektup okutturmaktadır” demişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir