HDP Bahçelievler İlçe Binasına Saldıran Kişi İtiraz Üzerine Tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Binası’na 28 Aralık 2021’de yapılan saldırı sırasında kurusıkı tabancayla binaya ateş ettiği ve bıçak kullandığı belirtilen, gözaltına alındıktan sonra ev hapsi kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Muhammed E.S. savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Kurusıkı tabanca ve bıçakla HDP Bahçelievler İlçe binasına giren Muhammed E.S. bina içerisindekilere tehditler savurmuş ve iki kişiyi de yaralamıştı. Olay sonrası kaçan Muhammed E.S. yan tarafta bulunan bir fırına sığınmış; daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 3 Ocak’ta İstanbul Adalet Sarayı’na çıkarılan Muhammed E.S. savcılıkça, “Kasten yaralama” ve “Silahlı tehdit” suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Muhammed E.S. hakkında ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararının uygulanmasına karar verilmişti.

Savcılık, ev hapsi kararına itirazda bulunarak şüphelinin tutuklanmasını talep etmişti. HDP, saldırganın serbest bırakılması kararını “Katillerin sırtının sıvazlandığının ve saldırganların teşvik edildiğinin göstergesidir” ifadeleriyle değerlendirmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir