Galatasaray’da Dördüncü Fatih Terim Dönemi Sona Erdi

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrıldığını duyurdu. Galatasaray tarafından yapılan açıklamada deneyimli teknik direktör ile ayrılık kararının karşılıklı anlaşmayla alındığı belirtildi.

Haber Merkezi / Konuya ilişkin Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir.

Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz. Burak Elmas / Galatasaray Spor Kulübü Başkanı” ifadeleri yer aldı.

İlk olarak Mayıs 1996’da sarı kırmızılı takımın başına geçen Terim, 4 farklı dönemde Galatasaray futbol takımını çalıştırdı. 68 yaşındaki Terim kariyeri boyunca Galatasaray’la 8 Lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper Kupa ve bir de UEFA Kupası kazandı. Son olarak Igor Tudor’un ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük koltuğuna Aralık 2017’de oturan Terim, geçen sezon şampiyonluğu averaj farkıyla Beşiktaş’a kaptırmıştı.

Ligde farklı Avrupa’da farklı

Galatasaray, bu sezon ise Süper Lig’de 20 maç sonunda topladığı 27 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Terim yönetimindeki Galatasaray, ligdeki başarısız grafiğine karşın Avrupa’da çok farklı bir tablo çiziyor. UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasını namağlup lider tamamlayan Sarı Kırmızılılar son 16’ya kalmaya hak kazandı.

Terim’in takımı ligde oynadığı son 9 maçta 4 mağlubiyet, 4 beraberlik ve yalnızca 1 galibiyet alabildi. Türkiye Kupası’nda ise TFF 1. Lig’in sondan ikinci sırasında yer alan Denizlispor’a kaybeden Galatasaray, ilk maçında kupaya veda etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir