“Hamas Politbürosunun İlk Kadın Üyesi Öldürüldü” İddiası

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugaylarının başlattığı Filistin – İsrail savaşının 13. gününe girerken, İsrail basını, Hamas politbüro üyesi Cemile Abdallah Taha el-Şanti’nin öldürüldüğünü ileri sürdü.

Haber Merkezi / Hamas Kadın Hareketi’nin kurucularından olan 68 yaşındaki Shanti, geçtiğimiz yıllarda Hamas politbürosuna atanmıştı.

Hamas ve silahlı kanadı Kassam Tugayları tarafından dün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında Hamas’ın üst düzey komutanlarından Ayman Nofal’in öldüğünü açıklanmıştı. Nofal’ın yanı sıra, Fouad Abu Btihan, Teysir İbrahim ve Vaiz Vail ez-Zerid’in de İsrail’in hava saldırılarında öldüğü duyurulmuştu.

Can kaybı binlerle ifade ediliyor…

Öte yandan El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen ve 471 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ediyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 3 bin 478 kişinin öldüğü, yaralı sayısının ise 12 bini aştığı bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu hastanelere ulaşan bilgilere yer verildi.

İsrail’in saldırılarında Gazze’de ölenlerin sayısının 3 bin 478’e yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralı sayısının ise 12 bini aştığı kaydedildi.

İsrail güçlerinin bu süre zarfında işgal altındaki Batı Şeria’da da 62 Filistinliyi öldürdüğü aktarılan açıklamada, Batı Şeria’da yaralananların ise 1300 olduğu paylaşıldı.

İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. KAN’ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

İsrail, 7 Ekim’deki saldırının ardından, Gazze Şeridi etrafına yığdığı güçlerin bir askeri güç olarak Hamas’ı tamamen bitirmek amacıyla bölgeye gireceği işaretini veriyor.

300 binden fazla yedek asker silah altına alındı. Gazze sınırının İsrail tarafındaki “Kibbutz” denilen çiftlikler Merkava tankları, toplar ve savaş giysilerini kuşanmış, ağır silahlı binlerce piyadeyle dolduruldu.

İsrail istihbaratı kötü bir ay geçirdi. İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet, Hamas saldırısının gelişini öngöremeninin sorumluluğunu üstlendi. Gazze’de Hamas ve İslami Cihat komutanlarını takip eden bir muhbir ve casus ağına sahip olmaları gerekiyordu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir