Gazze’den İsrail’e 9 Binden Fazla Roket Atıldı

İsrail, 7 Ekim’den bu güne kadar Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına yaklaşık 9.500 roket fırlatıldığını duyurdu. İsrail Ordusu sözcüsü, aralarında Demir Kubbe, David Sling, MIM-104 Patriot ve Arrow’un da bulunduğu ülkenin tüm hava savunma sistemlerinin farklı türdeki hava tehditlerini engellemek üzere etkinleştirildiğini söyledi.

Haber Merkezi / İsrail’in açıklamasına göre, Gazze’den fırlatılan roketlerin yaklaşık yüzde 12’si Filistin yerleşim bölgelerine isabet etti. İsrail askeri sözcüsü, İsrail topraklarına fırlatılan 9 binden fazla roketten 4 bininin, 7 Ekim’de gerçekleştirilen ilk saldırıda atıldığını belirtti.

Gazze’de 32 bin ton patlayıcı kullanıldı

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, İsrail’in saldırıların başlamasından bu yana Gazze Şeridi’ni yaklaşık 32 bin ton patlayıcı ve 13 binin üzerinde bombayla vurduğunu duyurdu. Bunun da kilometre başına ortalama 87 ton patlayıcı anlamına geldiğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’deki konutların yüzde 50’sinden fazlasının hasar gördüğü, 40 bin konutun ise tamamen yıkıldığı bilgisi verildi.

Gazze’de can kaybı 11 bin 78’e yükseldi

Öte yandan Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı ölü sayısının 11 bin 78’e yükseldiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, hayatını kaybedenlerden 4 bin 506’nın çocuk olduğu belirtildi. Bakanlık açıklamasında, 27 binden fazla yaralı olduğu bilgisine de yer verdi.

İsrail ise Filistin Sağlık Bakanlığı’nın rakamları abarttığını ifade ediyor, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise rakamların güvenilir olduğuna inanıyor.

Gazze’de ölen İsrail askerlerinin sayısı 36’ya yükseldi

İsrail merkezli The Times of Israel Gazetesi, Gazze’deki çatışmalarda bir İsrail askerinin daha öldürüldüğünü bildirdi. Gazete böylece, devam eden kara operasyonlarının başlangıcından bu yana İsrail ordusunda ölenlerin sayısının 36’ya yükseldiğini aktardı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir