Gazze’de Rehine Takası Başladı: 39 Filistinli, 13 İsrailli Serbest Bırakıldı

İsrail ile Hamas arasında varılan dört günlük ateşkes anlaşması uyarınca, 39 Filistinli İsrail tarafından, buna karşılık 13 İsrailli rehine Filistinli gruplarca serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / Ayrıca 10’u Taylandlı, biri Filipinli 11 kişi de Filistinli gruplarca serbest bırakıldı.

İsrail, Hamas’ın serbest bıraktığı İsraillilerin ülkelerine ulaştığını bildirdi. Serbest bırakılan 13 kişi hastaneye İsrail askerleri ve güvenlik güçleri eşliğinde götürüldü. Yapılan ilk kontrollerde hepsinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Dört günlük ateşkes anlaşması uyarınca Hamas elindeki yaklaşık 240 rehineden 50’sini serbest bırakacak. İsrail de buna karşılık 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakmayı taahhüt etti.

4 günlük ateşkes anlaşması ve koşulları Katar, Mısır ve ABD’nin arabuluculuğuyla sağlandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin anlaşma bugün saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 bin 150’den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 Filistinli öldürüldü.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 231 Filistinli hayatını kaybetti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir