Filistinlilerin Çoğu İsrail’le Bir Arada Yaşayamayacaklarına İnanıyor

Yeni yapılan bir ankete göre, Filistinlilerin yaklaşık yüzde 90’ı Gazze’deki askeri harekatın boyutu göz önüne alındığında “İsrail ile birlikte yaşamanın giderek imkansızlaştığına” inanıyor.

Haber Merkezi / Ankete katılanların yüzde 98’i, İsrail’i “asla unutmayacağını ve asla affetmeyeceğini” belirtti.

Arap Araştırma ve Geliştirme Dünyası (AWRAD) tarafından Filistinliler arasında yapılan bir ankete göre, ankete katılanların yaklaşık yüzde 90’ı Gazze’deki askeri harekatın boyutu göz önüne alındığında, “İsrail ile birlikte yaşamanın giderek imkansızlaştığına” inanıyor.

31 Ekim ile 7 Kasım tarihleri ​​arasında 688 Filistinli ile yüz yüze gerçekleştirilen ankette, katılımcıların yüzde 98’inin İsrail’i “asla unutmayacağını ve asla affetmeyeceğini” belirttiği ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 100’ü Gazze’de “güvenli alan” olmadığını söylerken, yüzde 65’i İsrail’in saldırılarını yalnızca Hamas’a karşı değil, “tüm Filistinlilere karşı bir savaş” olarak görüyor.

Ankete katılanların yüzde 48’i, evlerinin yıkıldığını ya da kısmen hasar gördüğünü söylerken, yüzde 90’ı ateşkesi desteklediğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 91’i ise İsrail ordusunun açıkladığı bilgilere güvenmediklerini söyledi.

AWRAD, ankette örnekleminin farklı sosyoekonomik kökenden insanları içerdiğini, kadın ve erkeklerin eşit temsil edildiğini açıkladı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze’de en az 12 bin kişinin öldüğü, bunların 5 bininin çocuk olduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasına, 200 sağlık personelinin de öldüğünü ekledi.

Avrupa Mülteciler ve Sürgünler Konseyi, yaklaşık 1,6 milyon kişinin, yani Gazze’de yaşayan 2,3 milyon kişinin yaklaşık yüzde 70’inin yerinden edildiğini duyurdu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir