Fenerbahçe, Süper Lig’de 4’te 4 Yaptı

Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe ile Antalyaspor, Şükrü Saraçoğlu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmadan Fenerbahçe, 3-2 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 45+1. dakikada Edin Dzeko, 56. dakikada İrfan Can Kahveci ve 80. dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. Konuk Antalyaspor’un gollerini ise 31. ve 64. dakikalarda Adam Buksa attı.

Bu sonucun ardından 4’te 4 yapan Fenerbahçe yeniden liderliğe yükseldi. Antalyaspor ise 3 puanda kaldı. Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor’la karşılaşacak, Antalyaspor ise Samsunspor’u konuk edecek.

Karşılaşmadan dakikalar

5. dakikada sol kanattan Güray Vural’ın ortaladığı topa, sağ çaprazdan Erdoğan Yeşilyurt vurdu. Bu topu kale önünde topuğuyla kaleye yönlendiren Van De Streek’in vuruşunda kaleciyi geçen meşin yuvarlağı çizgiden son anda Serdar Aziz uzaklaştırdı.

10. dakikada Tadic’in sağ taraftan kullandığı kornere kafayla iyi yükselen Dzeko’nun vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden dışarıya çıktı. 31. dakikada orta sahada Sebastian Szymanski ile girdiği ikili mücadeleden galip gelen Saric, topu Van De Streek’e aktardı. Bu oyuncunun derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Buksa’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

37. dakikada sağ kenardan Bünyamin Balcı’nın ortaladığı topa iyi yükselen Van De Streek’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta yöneldi. 44. dakikada sağ tarafta İrfan Can Kahveci, rakibinden kaptığı topu ceza yayı üzerindeki Dzeko ile buluşturdu. Dzeko’nun yerden şutunda kaleci Leite gole izin vermedi.

45+1. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun sol kenardan ortaladığı topa Serdar Aziz kafayla dokunarak arka direğe gönderdi. Edin Dzeko’nun uçarak kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Hakemin ofsayt gerekçesiyle vermediği gol, VAR incelemesinin ardından geçerlilik kazandı.

56. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Edin Dzeko ceza sahasının sol tarafından topu içeriye gönderirken, İrfan Can Kahveci kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

64. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Adam Buksa, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 69. dakikada sol taraftan Tadic’in ceza sahası içine yaptığı ortada İrfan Can’ın altıpasın içinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe de çarpıp dışarı çıktı.

73. dakikada Dzeko’nun ara pasında topla buluşan Szymanski, önündeki açık alanı kullanarak ceza sahasına kadar girdi. Szymanski’nin aşırtmasında kaleci Leite topu kornere çeldi. 80. dakikasında Fenerbahçe hızlı kullandığı korner vuruşunda sahneye çıkan Sebastian Szymanski, takımımızı öne geçiren skoru kaydetti: 3-2.

Stat: Şükrü Saraçoğlu

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Becao, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc (Crespo dk. 70), Fred, Cengiz Ünder (İrfan Can Kahveci dk. 5), Szymanski (Djiku dk. 89), Tadic (Ryan Kent dk. 89), Dzeko

Antalyaspor: Leite, Bünyamin Balcı (Assombalonga dk. 85), Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Saric, Erdal Rakip (Safuri dk. 71), Erdoğan Yeşilyurt (Jehezkel dk. 58), Van de Streek, Larsson, Buksa

Goller: Dzeko (dk. 45+1), İrfan Can Kahveci (dk. 56), Szymanski (dk. 80) (Fenerbahçe), Buksa (dk. 31 ve 64) (Antalyaspor)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir